Κοτόπιτα Φόρμας

Μία ευπαρουσίαστη πίτα για ένα τραπέζι ή για μπουφέ. Αλλά και για τους αγαπημένους σας. Μπορεί να τη σερβίρετε και σαν γεύμα με πράσινη σαλάτα. Εύκολη και γρήγορη.

Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτα
300 γρ. κοτόπουλο στήθος
6 φέτες μπέικον
150 γρ. κασέρι ρεγκάτο
1/2 φλυτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
πιπέρι
4 κουτ. λάδι για το τηγάνι
3/4 φυλτσ. λάδι για τα φύλλα
1 αβγό

Εκτέλεση:
Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το κασέρι, το πιπέρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα
υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά, αλάτι δεν βάζω γιατί το κασέρι ήταν αλμυρό, δοκιμάστε και έπειτα χρησιμοποιήστε αλάτι εάν χρειάζεται. Παίρνουμε μία μεγάλη φόρμα, Βάζουμε το πρώτο φύλλο ανοικτό και φροντίζουμε  να καλύπτει και το ψιλό μέρος στο κέντρο της φόρμας, για να μην βγούνε τα υλικά μας έξω από τα φύλλα. Λαδώνουμε το φύλλο και συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο, το οποίο βάζουμε και αυτό ανοικτό, από την αντίθετη κατεύθυνση από το πρώτο. Λαδώνουμε και αυτό το φύλλο και συνεχίζουμε το στρώσιμο της πίτας μας. Κρατάμε τέσσερα φύλλα για το τελείωμα. Τα υπόλοιπα τα κόβουμε στη μέση από τη μεγάλη μεριά. Παίρνουμε ένα φύλλο από αυτά που έχουμε κόψει, βάζουμε το ένα κομμάτι στη μισή φόρμα σουρωμένο και το άλλο στο άλλο μισό της φόρμας σουρωμένο και αυτό, λαδώνουμε  και συνεχίζουμε με ένα ακόμη φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο. Λαδώνουμε το φύλλο και βάζουμε περιμετρικά της φόρμας τη μισή από τη γέμιση. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα σουρωμένα και λαδωμένα. Βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και φτάνουμε στο κλείσιμο της πίτας.  Παίρνουμε το ένα φύλλο ανοικτό το τοποθετούμε επάνω στη γέμιση, ανοίγοντας μία τρύπα για να περάσει το φύλλο από το μπουρί της φόρμας και το σουρώνουμε, λαδώνουμε και γυρίζουμε τις γωνίες που έχουν περισσέψει από τα δύο πρώτα φύλλα, λαδώνουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα επόμενα τρία φύλλα. Λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο και αλείφουμε την  πίτα μας με ένα αβγό. Με ένα μαχαίρι κάνουμε μαχαιριές απάνω στην πίτα για να φεύγει η υγρασία κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε για δέκα λεπτά σε δυνατή φωτιά στους 250 με τον αέρα από κάτω και συνεχίζουμε για άλλα δέκα πέντε με είκοσι λεπτά στους 200 σε όλο το φούρνο. Αφήνουμε την πίτα ένα δεκάλεπτο να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Το αποτέλεσμα της εμφάνισης τέλειο.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις