Σουφλέ πατάτας με σαλάμι αέρος
Καλημέρα φίλοι μου. Το Πάσχα πλησιάζει και πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για το Πασχαλινό τραπέζι. Εκτός βέβαια από το αρνάκι και τη μαγειρίτσα χρειαζόμαστε και συνοδευτικά. Σήμερα λοιπόν θα σας αναρτήσω σουφλέ πατάτας το οποίο μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη ημέρα και μόνο να το ψήσετε την Κυριακή του Πάσχα. Εύκολο γρήγορο και νόστιμο. Τα υλικά μας απλά.
Υλικά (για δύο μερίδες)
2 μέτριες πατάτες
1 κουτάκι γάλα νουνου
6 φέτες σαλάμι αέρος
αλάτι. πιπέρι
1 μοτσαρέλα λευκή
1 φλυτζ. τσαγ. κασέρι τριμμένο
1 κουτ. σούπ. λάδι
φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες. Παίρνουμε ένα μπολ και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, τις πατάμε λίγο με ένα πιρούνι να λιώσουν λίγο. Όχι όπως στον πουρέ, λίγο να κρατάνε. Προσθέτουμε το γάλα. αδιάλυτο, το κασέρι, τη μοτσαρέλα, το κασέρι, το σαλάμι κομμένο σε μικρά κομματάκια αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε τα υλικά μας να ενωθούν. Παίρνουμε ατομικά πυρεξ τα λαδώνουμε ελαφρά και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Βάζουμε το μείγμα στα πυρεξ και ψήνουμε για δέκα λεπτά. Μπορείτε βέβαια να το βάλετε σε μεγαλύτερο σκεύος, Θα το ψήσετε δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε βούτυρο στα υλικά μας διότι η μοτσαρέλα και το κασέρι έχουν αρκετά λιπαρά.
Υλικά (για δύο μερίδες)
2 μέτριες πατάτες
1 κουτάκι γάλα νουνου
6 φέτες σαλάμι αέρος
αλάτι. πιπέρι
1 μοτσαρέλα λευκή
1 φλυτζ. τσαγ. κασέρι τριμμένο
1 κουτ. σούπ. λάδι
φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες. Παίρνουμε ένα μπολ και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, τις πατάμε λίγο με ένα πιρούνι να λιώσουν λίγο. Όχι όπως στον πουρέ, λίγο να κρατάνε. Προσθέτουμε το γάλα. αδιάλυτο, το κασέρι, τη μοτσαρέλα, το κασέρι, το σαλάμι κομμένο σε μικρά κομματάκια αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε τα υλικά μας να ενωθούν. Παίρνουμε ατομικά πυρεξ τα λαδώνουμε ελαφρά και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Βάζουμε το μείγμα στα πυρεξ και ψήνουμε για δέκα λεπτά. Μπορείτε βέβαια να το βάλετε σε μεγαλύτερο σκεύος, Θα το ψήσετε δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε βούτυρο στα υλικά μας διότι η μοτσαρέλα και το κασέρι έχουν αρκετά λιπαρά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου