Γλυκό λεμόνι

Λεμονάκι μυρωδάτο και λαμποκοπά το πιάτο. Μόνο που σήμερα το λεμονάκι έγινε γλυκό. Εάν έχετε δικά σας λεμόνια είναι ένα ωραίο γλυκό του κουταλιού. Χρειαζόμαστε μεγάλα λεμόνια και χοντρόφλουδα. Μοιάζει με το γλυκό πορτοκάλι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Υλικά:
1 κιλό λεμόνια
900 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 κουτ. σούπ. χυμό λεμόνι
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Πρώτα ξύνουμε τα λεμόνια στον τρίφτη να φύγει το κίτρινο. σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε τα λεμόνια να μαλακώσουν. Βγάζουμε τα λεμόνια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό να βγάλουν την πίκρα τους. Τα αφήνουμε στο νερό περίπου 8 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 2 ώρες. Μετά από 8 ώρες κόβουμε τα λεμόνια σε οκτώ κομμάτια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας να απορρ
οφήσει το νερό. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει. Θέλουμε ένα πηχτό σιρόπι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα λεμόνια. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, να δέσει το γλυκό μας. Στο τέλος ξαφρίζουμε, προσθέτουμε το λεμόνι και τις βανίλιες, αφήνουμε να πάρει μία βράσει και το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις