Μπρουσκέτες με λαχανικά και σαλάμι αέρος
Καλοκαιράκι ζεστούλα και θέλουμε κάτι εύκολο για τη μπιρίτσα μας, στο εξοχικό ή στο μπαλκόνι μας. Μπρουσκέτες για σήμερα με υλικά απλά που οι περισσότεροι έχουμε στο ψυγείο μας.
Υλικά ( για δύο άτομα)
Μισή μπαγκέτα
1 κουτ. γλυκ, βούτυρο
λίγη πάπρικα γλυκιά
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
2 κολοκυθάκια μικρά
6 φέτες σαλάμι αέρος
4 φέτες κασέρι γλυκό
αλάτι
3 κουτ. σούπ. λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Κόβουμε την μισή μπαγκέτα στη μέση οριζόντια. Ανακατεύουμε το βούτυρο με την πάπρικα και το σκόρδο και αλείφουμε την μπαγκέτα. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει λίγο και προσθέτουμε τα λαχανικά μας να μαλακώσουν. Δεν τα θέλουμε ούτε ωμά, ούτε πολύ ψημένα. απλά να μαλακώσουν και να διατηρούν το χρώμα τους. Προσθέτουμε τις τέσσερις φέτες σαλάμι κομμένο σε μικρά κομματάκια, λίγο αλάτι τις 2 φέτες κασέρι, ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά μας. Εν τω μεταξύ έχουμε ψήσει λίγο τη μπαγκέτα μας. Βάζουμε τα υλικά μας επάνω στη μπαγκέτα και όσο είναι ακόμη ζεστά προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο κασέρι και από μία φέτα σαλάμι σε τριαντάφυλλο.
Υλικά ( για δύο άτομα)
Μισή μπαγκέτα
1 κουτ. γλυκ, βούτυρο
λίγη πάπρικα γλυκιά
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
2 κολοκυθάκια μικρά
6 φέτες σαλάμι αέρος
4 φέτες κασέρι γλυκό
αλάτι
3 κουτ. σούπ. λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Κόβουμε την μισή μπαγκέτα στη μέση οριζόντια. Ανακατεύουμε το βούτυρο με την πάπρικα και το σκόρδο και αλείφουμε την μπαγκέτα. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει λίγο και προσθέτουμε τα λαχανικά μας να μαλακώσουν. Δεν τα θέλουμε ούτε ωμά, ούτε πολύ ψημένα. απλά να μαλακώσουν και να διατηρούν το χρώμα τους. Προσθέτουμε τις τέσσερις φέτες σαλάμι κομμένο σε μικρά κομματάκια, λίγο αλάτι τις 2 φέτες κασέρι, ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά μας. Εν τω μεταξύ έχουμε ψήσει λίγο τη μπαγκέτα μας. Βάζουμε τα υλικά μας επάνω στη μπαγκέτα και όσο είναι ακόμη ζεστά προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο κασέρι και από μία φέτα σαλάμι σε τριαντάφυλλο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου