Μελιτσανοσαλάτα της στιγμής
Καλησπέρα φίλοι μου. Αν και μαγείρεψα αρκετά αυτές τις ημέρες λόγω ζέστης δεν είχα διάθεση να γράψω συνταγές. Σήμερα όμως έχει δροσούλα και έτσι αποφάσισα να αρχίσω με κάτι εύκολο και εποχιακό. Μελιτσανοσαλάτα της στιγμής, και την ονομάζω έτσι γιατί δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Μπορούμε να ευχαριστούμε τους αγαπημένους μας εύκολα αλλά και γευστικά.
Υλικά:
2 μελιτζάνες, φλάσκες
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές λάδι
1 κ.γ. λεμόνι
τυρί φέτα
1 μέτρια ντομάτα
μαίδανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ να μαλακώσουν, περίπου δεκαπέντε λεπτά(λέω φλάσκες γιατί έχουν περισσότερη σάρκα και είναι ποιο γλυκές). Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστές τις χαράζουμε στη μέση, ανοίγουμε την μελιτζάνα στα δύο και την ξεκολλάμε, τη σάρκα με ένα κουτάλι από τα τοιχώματα. Κόβουμε την μελιτζάνα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια πάντα μέσα στη φλούδα και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, το λεμόνι, αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το τυρί, την ντομάτα σε κυβάκια μόνο τη σάρκα για να μην έχει υγρά και τέλος το μαίδανό ψιλοκομμένο. Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα.
2 μελιτζάνες, φλάσκες
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές λάδι
1 κ.γ. λεμόνι
τυρί φέτα
1 μέτρια ντομάτα
μαίδανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ να μαλακώσουν, περίπου δεκαπέντε λεπτά(λέω φλάσκες γιατί έχουν περισσότερη σάρκα και είναι ποιο γλυκές). Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστές τις χαράζουμε στη μέση, ανοίγουμε την μελιτζάνα στα δύο και την ξεκολλάμε, τη σάρκα με ένα κουτάλι από τα τοιχώματα. Κόβουμε την μελιτζάνα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια πάντα μέσα στη φλούδα και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, το λεμόνι, αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το τυρί, την ντομάτα σε κυβάκια μόνο τη σάρκα για να μην έχει υγρά και τέλος το μαίδανό ψιλοκομμένο. Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου