Μακαρόνια με μελιτζάνες και κιμά

Φθινοπωρινός καιρός σήμερα. Μας το χρωστούσε μετά από τη συνεχόμενη ζέστη του καλοκαιριού. Ας μαγειρέψουμε λοιπόν ένα ποιο δυνατό φαγητό, αλλά και γρήγορο, γιατί αυτός ο μελαγχολικός, βροχερός καιρός θέλει και το χουζούρι του. Ο συνδυασμός μελιτζάνας και κιμά γνωρίζουμε όλοι ότι είναι τέλειος. Το πάντρεμα όμως με τα μακαρόνια είναι μία έκρηξη γεύσεων. Άλλωστε είναι και ένας τρόπος να φάνε λαχανικά και τα παιδιά που δεν τρώνε. Εδώ που τα λέμε δύσκολα θα φάει μελιτζάνες ένα παιδάκι. Με το συνδυασμό όμως αυτό πιθανόν να ξεγελαστεί, άλλωστε ποιο παιδί δεν τρώει μακαρόνια.






Υλικά (4 μερίδες)
1 πακέτο μακαρόνια
250 γρ. κιμά
2 μεγάλες μελιτζάνες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
 γραβιέρα
μαίδανό

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τη μία την καθαρίζουμε τελείως και την άλλη την καθαρίζουμε μόνο από τη μία πλευρά, όπως όταν τις τηγανίζουμε. Τις κόβουμε χοντρές ροδέλες και τις βάζουμε να σταθούν σε νερό με αλάτι για λίγη ώρα. Τις ξεπλένουμε, τις στίβουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις μελιτζάνες. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι με τον κιμά. Τα σοτάρουμε όλα μαζί και ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει. Δεν θέλουμε να στεγνώσει πολύ, χρειαζόμαστε το ζουμάκι γιατί τα μακαρόνια δεν τα λαδώνουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε. Βάζουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα προσθέτουμε τη σάλτσα μελιτζάνας, κιμά με τριμμένη γραβιέρα και μαίδανό. Σερβίρονται ζεστά.  
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις