Τιραμισού

Τιραμισού για τους λάτρεις του καφέ. Τέλειο γλυκό ελαφρύ και εύκολο.  Δεν το φτιάχνω συχνά άλλα όποτε το φτιάχνω δεν προλαβαίνω να το δοκιμάσω, εξαφανίζεται στο λεπτό. Μόνο μην το φτιάξετε για τούρτα γενεθλίων γιατί θα γεμίσει το τραπεζομάντιλο με κακάο. αυτό έπαθα εγώ.



Υλικά:
1&1/2 πακέτο σαβαγιάρ
4 κρόκοι και 4 ασπράδια
200 γρ, άχνη ζάχαρη
500 γρ. μασκαρπόνε
2 μονούς εσπρέσο
2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη σε μπέν μαρί για να ψηθούν τα αβγά. Μόλις δούμε ότι ζεσταίνετε το μείγμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά για να μην κάψουμε τα αβγά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στους κρόκους και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν, στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με τον εσπρέσο. Παίρνουμε τα σαβαγιάρ τα βουτάμε ελαφρά στο γάλα με τον καφέ και τα στρώνουμε σε βαθιά πιατέλα. Βάζουμε τη μισή κρέμα και μία στρώση ακόμη σαβαγιάρ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με κακάο. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για ένα βράδυ, σερβίρουμε την επόμενη ημέρα. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε στην κρέμα ένα κουταλάκι γλυκού νες καφέ.
Θα σας πω και και ένα κολπάκι για σφικτή μαρέγκα: Μέσα στα ασπράδια προσθέστε μία πρέζα αλάτι, η μαρέγκα σας θα σφίξει ποιο γρήγορα.

Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Η σωστή κρέμα για το τιραμισού χρειάζεται αβγά. Μόνο έτσι γίνεται αφράτη και πολύ βελούδινη. Όπως και χρησιμοποιούμε μόνο μασκαρπόνε και όχι άλλο τυρί κρέμα. Γνώμη μου βέβαια, ο καθένας μαγειρεύει όπως του αρέσει. Αλλά ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να παραποιούνται, να γίνονται αυθεντικά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις