Αλμυρό μάφιν τσουρέκι

Οι γιορτές πλησιάζουν και ίσως πρέπει να δοκιμάσουμε καινούργιες γεύσεις για τους αγαπημένους μας. Η σημερινή μου πρόταση! Τσουρεκάκια γεμιστά με κασέρι και βουτυρόκρεμα με κρέμα τυριού. Μία εξαιρετική πρόταση για το πρωινό των Χριστουγέννων, μαζί με τον αχνιστό καφέ.




Υλικά για το τσουρέκι:
600 γρ. αλεύρι
2 αυγά & 1 κρόκο
150 γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά
1 φλυτζ. τσαγ. χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
75 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 φακ. κακουλέ
1 φακ. μαχλέπι
4 φλυτζ. τσαγ. διάφορα κασέρια
σουσάμι

Βουτυρόκρεμα:
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
250 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τρεις κουταλιές αλεύρι και τις μαγιές. Αφήνουμε τη μαγιά να φουσκώσει. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι . Τα χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε το μισό αλεύρι. Μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε τη μαγιά το υπόλοιπο αλεύρι, το μισό βούτυρο λιωμένο, το κακουλέ και το μαχλέπι. Χτυπάμε το μείγμα μας για δέκα λεπτά στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη μας μέσα. Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Όταν  φουσκώσει τη χωρίζουμε σε τρία μέρη. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε ορθογώνια. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού κασέρι το τυλίγουμε, το στρίβουμε και εάν θέλουμε το αφήνουμε μπαστουνάκι, ειδάλλως το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το στρίβουμε και το βάζουμε σε φορμάκια μιας χρήσεως. Αφήνουμε τα τσουρεκάκια μας να φουσκώσουν, τα αλείφουμε με το ασπράδι που κρατήσαμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμ. στον αέρα για δέκα πέντε λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε το βούτυρο το οποίο έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου να είναι μαλακό. Το χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψη και προσθέτουμε την κρέμα τυριού. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα δύο υλικά, βάζουμε την κρέμα μας σε κορνέ και την διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν είναι να σερβίρουμε στολίζουμε τα τσουρεκάκια μας με την βουτυρόκρεμα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις