Χοιρινό με αποξηραμένα φρούτα
Πρώτη ανάρτηση για φέτος, με μια συνταγή γλυκόξινη με ιδιαίτερη γεύση. Αποχαιρετώ τον παλιό χρόνο με τις γλυκές άλλα και ξινές αναμνήσεις και καλωσορίζω τον καινούργιο με την ίδια γλυκόξινη γεύση που πιστεύω ότι θα μας φέρει. Εμείς όμως μπορούμε να απολαύσουμε το υπέροχο φαγητό μας και να αφήσουμε να κυλήσει ο χρόνος με τα θετικά και τα αρνητικά του.
Υλικά:
1/1/2 -2 κιλά χοιρινό μπούτι
2 φλυτζ. τσαγ. λευκό κρασί
10 ξερά βερίκοκα
10 μαύρα δαμάσκηνα
10 βασιλικούς χουρμάδες
6 φέτες ανανά
1 κουτ. σούπ. μέλι
1 κουτ. σούπ. βαλσάμικο κρέμα
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
αλάτι, πιπέρι.
3-4 σκελίδες σκόρδο
νερό για το βράσιμο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ξερά φρούτα μαζί με τις 2 φλυτζ. κρασί και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μισή ώρα. Στη συνέχεια πλένουμε καλά το κρέας το σκουπίζουμε. Κάνουμε βαθιές σχισμές σε διάφορα σημεία του κρέατος το αλατοπιπερώνουμε και μέσα στις σχισμές και βάζουμε και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί που έχουμε μουλιάσει τα φρούτα. Προσθέτουμε το μέλι και το βαλσάμικο, δύο φλυτζ. νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Περίπου δέκα λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο προσθέτουμε τα φρούτα και συνεχίζουμε το βράσιμο. Τα φρούτα μας θέλουμε να είναι ζωντανά να μην λιώσουν. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν το κρέας βγαίνει από το κόκαλο και η σάλτσα μας έχει μελώσει. Συνοδεύουμε με ρύζι. Από ότι φαίνεται από το πιάτο του άντρα μου πρέπει να άρεσε.
Υλικά:
1/1/2 -2 κιλά χοιρινό μπούτι
2 φλυτζ. τσαγ. λευκό κρασί
10 ξερά βερίκοκα
10 μαύρα δαμάσκηνα
10 βασιλικούς χουρμάδες
6 φέτες ανανά
1 κουτ. σούπ. μέλι
1 κουτ. σούπ. βαλσάμικο κρέμα
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
αλάτι, πιπέρι.
3-4 σκελίδες σκόρδο
νερό για το βράσιμο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ξερά φρούτα μαζί με τις 2 φλυτζ. κρασί και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μισή ώρα. Στη συνέχεια πλένουμε καλά το κρέας το σκουπίζουμε. Κάνουμε βαθιές σχισμές σε διάφορα σημεία του κρέατος το αλατοπιπερώνουμε και μέσα στις σχισμές και βάζουμε και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί που έχουμε μουλιάσει τα φρούτα. Προσθέτουμε το μέλι και το βαλσάμικο, δύο φλυτζ. νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Περίπου δέκα λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο προσθέτουμε τα φρούτα και συνεχίζουμε το βράσιμο. Τα φρούτα μας θέλουμε να είναι ζωντανά να μην λιώσουν. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν το κρέας βγαίνει από το κόκαλο και η σάλτσα μας έχει μελώσει. Συνοδεύουμε με ρύζι. Από ότι φαίνεται από το πιάτο του άντρα μου πρέπει να άρεσε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου