Κουλουράκια ρετσινάτα με ταχίνι νηστίσιμα

Κουλουράκια για σήμερα. Η νηστεία θέλει και το κάτι τι της. Ένα κουλουράκι με τον πρωίνό ή απογευματινό καφέ το χρειαζόμαστε. Πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και με ελάχιστα υλικά.

Υλικά ( 75 κομμάτια περίπου)
1 φλυτζ. τσαγ, ηλιέλαιο
1 φλυτζ. τσαγ. ρετσίνα
1/2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπ. ταχίνι γεμάτες
1/2 φλυτζ. τσαγ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ μπέκιν
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ. γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ
500 γρ. αλεύρι
καστανή ζάχαρη ή σουσάμι για πασπάλισμα
1/2 φλυτζ. τσαγ. νερό, 1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα για το τέλος

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη. το λάδι, τη ρετσίνα. το ταχίνι, την κανέλα, και το τζίντζερ. Με το σύρμα για τα αυγά δουλεύουμε το μείγμα να διαλυθεί η ζάχαρη.  στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και ζυμώνουμε μία ζύμη αφράτη. Μόλις αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ είναι έτοιμη. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τη λαδώνουμε ελαφρά. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια σαν μικρό καρύδι, πλάθουμε κορδονάκια και τα πλέκουμε. Όσο ποιο λεπτά είναι τόσο ποιο τραγανά θα γίνουν. Τα βάζουμε στο ταψί και αλείφουμε με την κανελοζάχαρη (διαλύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη στη μισή φλυτζάνα νερό). Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη ή σουσάμι. Ψήνουμε στους 250 σε προθερμασμένο φούρνο για 14-15 λεπτά. 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις