Κουπάκια σφολιάτας με κιμά και πουρέ πατάτας και αρακά
Κουπάκια σφολιάτας. Ιδανικά για ένα τραπέζι ή μπουφέ. Εύκολα και πολύ νόστιμα.
Υλικά (δέκα κουπάκια)
1 φύλλο σφολιάτας
1 πράσο
1 καρότο
10 κουτ. σούπ. κιμά όχι γεμάτες
αλάτι, πιπέρι
3 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
Υλικά για τον πουρέ
2 πατάτες
1/2 φλυτζ. τσαγ. αρακά
2 κ.γ. βούτυρο
1/2 γλυτζ. γάλα περίπου
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. τσαγ. κασέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε δέκα τετράγωνα κομμάτια. Παίρνουμε φορμάκια μιας χρήσεως τα βουτυρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε τη σφολιάτα μέσα σε αυτά. Ψήνουμε για δέκα λεπτά στους 200 βαθμ.
να ροδίσουν, δεν τα ψήνουμε πολύ γιατί θα ψηθούν πάλι με τη γέμιση. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πατάμε το εσωτερικό της σφολιάτας να ξεφουσκώσει διότι θέλουμε χώρο για τη γέμιση. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Ζεματάμε το πράσο και το στραγγίζουμε. Κόβουμε το καρότο σε πολύ μικρά κυβάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το καρότο και το πράσο, προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι τον σπάμε. Στο τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει και να μείνει μόνο με το λάδι. Ετοιμάζουμε τον πουρέ. Σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, αφού τις έχουμε καθαρίσει και τον αρακά και βράζουμε πολύ καλά να είναι πολύ μαλακές η πατάτες. Στραγγίζουμε μαζί και τον αρακά τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλοα και τα πατάμε με το εργαλείο του πουρέ. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα για τα αυγά. Στο τέλος βάζουμε και τη μισή φλυτζ. κασέρι μέσα στον πουρέ. Γεμίζουμε τα κουπάκια μας. Μια κ.σ. πουρέ, μια κ.σ. κιμά και σκεπάζουμε με μια κ.σ. πουρέ και πασπαλίζουμε με κασέρι. Ψήνουμε για δέκα λεπτά στους 200 και σερβίρουμε.
Υλικά (δέκα κουπάκια)
1 φύλλο σφολιάτας
1 πράσο
1 καρότο
10 κουτ. σούπ. κιμά όχι γεμάτες
αλάτι, πιπέρι
3 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
Υλικά για τον πουρέ
2 πατάτες
1/2 φλυτζ. τσαγ. αρακά
2 κ.γ. βούτυρο
1/2 γλυτζ. γάλα περίπου
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. τσαγ. κασέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε δέκα τετράγωνα κομμάτια. Παίρνουμε φορμάκια μιας χρήσεως τα βουτυρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε τη σφολιάτα μέσα σε αυτά. Ψήνουμε για δέκα λεπτά στους 200 βαθμ.
να ροδίσουν, δεν τα ψήνουμε πολύ γιατί θα ψηθούν πάλι με τη γέμιση. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πατάμε το εσωτερικό της σφολιάτας να ξεφουσκώσει διότι θέλουμε χώρο για τη γέμιση. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Ζεματάμε το πράσο και το στραγγίζουμε. Κόβουμε το καρότο σε πολύ μικρά κυβάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το καρότο και το πράσο, προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι τον σπάμε. Στο τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει και να μείνει μόνο με το λάδι. Ετοιμάζουμε τον πουρέ. Σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, αφού τις έχουμε καθαρίσει και τον αρακά και βράζουμε πολύ καλά να είναι πολύ μαλακές η πατάτες. Στραγγίζουμε μαζί και τον αρακά τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλοα και τα πατάμε με το εργαλείο του πουρέ. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα για τα αυγά. Στο τέλος βάζουμε και τη μισή φλυτζ. κασέρι μέσα στον πουρέ. Γεμίζουμε τα κουπάκια μας. Μια κ.σ. πουρέ, μια κ.σ. κιμά και σκεπάζουμε με μια κ.σ. πουρέ και πασπαλίζουμε με κασέρι. Ψήνουμε για δέκα λεπτά στους 200 και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου