Χορτόσουπα με κόκκινη κολοκύθα έτοιμη σε δεκαπέντε λεπτά
Καλησπέρα σας! Τι μου κάνετε? Καιρό έχω να αναρτήσω συνταγή. Βλέπετε λίγο οι προετοιμασίες για το Πάσχα. Λίγο του ότι είχα κάτι επείγουσες δουλείτσες, σας παραμέλησα. Σήμερα όμως μια και όλοι καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε και του χρόνου να είμαστε γεροί και να έχουμε στο τραπέζι μας ο καθένας ότι ποθεί η ψυχούλα του, καιρός να προσγειωθούμε στην καθημερινότητα και να προσέξουμε και λίγο τη διατροφή μας. Χορτόσουπα λοιπόν για σήμερα, πανεύκολη με λίγα υλικά, αλλά πεντανόστιμη.
Υλικά: ( 4 μερίδες)
1 κιλό κολοκύθα κόκκινη
2 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 μεγάλα καρότα
1 κ. γ. τζίντζερ
1 κ. γ. πάπρικα καυτερή
αλάτι, πιπέρι
3/4 φλυτζ. τσαγ. λάδι
800 γρ. νερό ( το 3/4 του λίτρου)
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε όλα τα υλικά μας. Τα κόβουμε σε κυβάκια, και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λάδι, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, πάπρικα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε για δεκαπέντε λεπτά. Πολτοποιούμαι με το ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε και το λεμόνι και έτοιμη προς βρώσιν.
1 κιλό κολοκύθα κόκκινη
2 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 μεγάλα καρότα
1 κ. γ. τζίντζερ
1 κ. γ. πάπρικα καυτερή
αλάτι, πιπέρι
3/4 φλυτζ. τσαγ. λάδι
800 γρ. νερό ( το 3/4 του λίτρου)
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε όλα τα υλικά μας. Τα κόβουμε σε κυβάκια, και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λάδι, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, πάπρικα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε για δεκαπέντε λεπτά. Πολτοποιούμαι με το ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε και το λεμόνι και έτοιμη προς βρώσιν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου