Ρυζόγαλο με σαφράν και μαστίχα χίου

Καλημέρα! Εδώ είμαστε πάλι. Οι διακοπές τέλος, τα κεφάλια μέσα. Καλό φθινόπωρο σε όλους, γιατί ο χειμώνας αργεί. Βέβαια εμένα δεν μου αρέσει γιατί είμαι παιδί του χειμώνα, αλλά τι να κάνουμε υπομονή. Θ΄ρθει άσπρη μέρα και για μας. Και για να συντομεύσει το χειμώνα στην καρδιά μου θα σας αναρτήσω ρυζόγαλο, που το θεωρώ έδεσμα για ποιο κρύες ημέρες.

Υλικά:
1 λίτρο γάλα
3/4 φλυτζ. τσαγ. ρύζι καρολίνα
3 φλυτζ. τσαγ. νερό
1&1/2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκ. μαστίχα για μαγείρεμα
μια τουφίτσα στήμωνες σαφράν
2 κουτ. σούπ. νερό
4-5 κουτ. γλυκ. κάστερ πάουντερ

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το ρύζι να βράσουν. Στην αρχή ανεβάζουμε τη φωτιά στο 9 και μόλις αρχίσει να βράζει τη χαμηλώνουμε στο 6 και βράζουμε για δέκα λεπτά. Εάν έχει μείνει νερό στην κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το ρίζι να πιει το νερό. Προσθέτουμε το γάλα στο ρίζι αφού κρατήσουμε 3/4 της φλυτζ. για να διαλύσουμε την κάστερ πάουντερ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Σε μια φλυτζάνα βάζουμε το σαφράν με τις δυο κουτ. νερό για να βγάλουν το χρώμα. Διαλύουμε την κάστερ πάουντερ στο γάλα που κρατήσαμε και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γάλα με το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το σαφράν, την μαστίχα και την κάστερ πάουντερ. Ανακατεύουμε γρήγορα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρουν μια βράσει και έπειτα σερβίρουμε το ρυζόγαλο στα μπολ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις