Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Ένα εύκολο γλυκάκι για πρωινό αλλά και απογευματινό καφεδάκι. Η διαδικασία παρασκευής του σχετικά εύκολη. Η μόνη αν μπορούσα να πω δυσκολία είναι στην προετοιμασία του μήλου. Όχι δύσκολη αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο.

Υλικά (60-70 κομμάτια)
4-5 μήλα μέτρια
χυμό από μισό λεμόνι
1 &1/3 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλυτζ. καφέ λικέρ ή κονιάκ
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκ. κανέλα
1 φλυτζ. τσαγ. καρύδια τριμμένα
2 φύλλα σφολιάτας 
1 αυγό για το άλειμμα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι. Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε να πάει ο χυμός σε όλα τα μήλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε κατά διαστήματα τα μήλα. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το λικέρ ή το κονιάκ, τις βανίλιες και την κανέλα. τα αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμη μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται μια σάλτσα πηχτή. Αποσύρουμε από τη φωτιά τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα προσθέτουμε και τα καρύδια. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας το πλατένουμε λίγο με τον πλάστη και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια σε ότι μέγεθος θέλουμε. Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου γέμιση και το τυλίγουμε μαντιλάκι. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμ. για περίπου 20 λεπτά να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη όσο είναι ζεστά ακόμη για να καραμελώσει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πριν τα βάλουμε στην πιατέλα τα πασπαλίζουμε πάλι με άχνη ζάχαρη. 








 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις