Ρολάκια ζαμπόν -κασέρι με ψωμί του τοστ
Ένα εύκολο και γρήγορο σνακ για όλες τις ώρες. Τώρα που έρχονται γιορτές μπορείτε να εκπλήξετε τους αγαπημένους σας με ένα γρήγορο, αλλά πεντανόστιμο πρωινό. Για το γιορτινό τραπέζι σαν πρώτο πιάτο συνοδευόμενο από πράσινη σαλάτα. Για ένα βράδυ με τους φίλους σας χωρίς κόπο και κούραση για να απολαύσετε και εσείς μαζί τους την ευχάριστη παρέα. Μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε. Κρέμα τυριού με σος μαίδανού, μπλε τυρί, μανιτάρια, ζαμπόν κασέρι όπως σας προτείνω, μαγιονέζα με βραστό αυγό, κασέρι με ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο, ζαμπόν κασέρι όπως σας προτείνω ή μπορείτε να τις φτιάξετε και γλυκές με μαρμελάδα ή νουτέλα. Η επιλογή δική σας.
Υλικά:
1 μικρή συσκευασία ψωμί του
τοστ χωρίς ψίχα
ζαμπόν και κασέρι σε φέτες όσες και
οι φέτες του ψωμιού
βούτυρο για το άλλειμα του ψωμιού
2 αυγά
φρυγανιά
λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού και με τον πλάστη τις λεπτένουμε, περίπου στο μισό εκατοστό. Εάν έχετε ψωμί του τοστ στο σπίτι με κόρα θα την αφαιρέσετε και τις κόρε μπορείτε να τις κάνετε κρουτόν. Δεν πετάμε τίποτα.Αλείφουμε τη φέτα με λίγο βούτυρο και φροντίζουμε να έχει βούτυρο στην άκρη της φέτας για να κολλήσει το ρολάκι. Βάζουμε σε κάθε φέτα μια φέτα κασέρι και μια φέτα ζαμπόν αφήνουμε όμως δυο εκατοστά στο τέλος της φέτας για να τυλίξουμε το ρολό και να κολλήσει το ρολό. Στη συνέχεια βουτάμε το ρολάκι στο αυγό και έπειτα στην φρυγανιά. Το τηγανίζουμε και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι. Σερβίρονται ζεστά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου