Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο και κουβερτούρα
Μια γλυκιά καλημέρα σε όλους. Οι γιορτές πλησιάζουν, σπίτι δίχως γλυκά αυτές τις ημέρες είναι απαράδεκτο. Εκτός λοιπόν από τα κλασικά μας γλυκά , μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κανταίφι, μπακλαβά, σαραγλί, ας έχουμε και κάτι με σοκολάτα για το λικεράκι. Τρουφάκια λοιπόν εύκολα γρήγορα, πεντανόστημα και διαφορετικά. Ας ξεφύγουμε λίγο από τα κλασικά τρουφάκια, που φτιάχνουμε όλοι.
Υλικά:
2 κουβερτούρες των 125 γρ.
1 κ.σ. λάδι
250 γρ. φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. τριμμένο μπισκότο
3 κ.σ. τριμμένο αμύγδαλο
2 κ. σ. κονιάκ ή λικέρ
Για επικάλυψη
τριμμένο μπισκότο, τριμμένο αμύγδαλο,
κακάο άγλυκο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το μπισκότο, τα αμύγδαλα σε μορφή σκόνης, το κονιάκ και το φυστικοβούτυρο. ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας και βάζουμε το μείγμα για δέκα λεπτά στο ψυγείο. Παίρνουμε πιατάκια και βάζουμε ξεχωριστά, τριμμένο αμύγδαλο, τριμμένο μπισκότο, κακάο και κονίακ ή λικέρ. Με το κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα βρέχουμε τις παλάμες μας στο κονιάκ, πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε στο μείγμα από το μπισκότο, κακάο, ή αμύγδαλο.
Υλικά:
2 κουβερτούρες των 125 γρ.
1 κ.σ. λάδι
250 γρ. φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. τριμμένο μπισκότο
3 κ.σ. τριμμένο αμύγδαλο
2 κ. σ. κονιάκ ή λικέρ
Για επικάλυψη
τριμμένο μπισκότο, τριμμένο αμύγδαλο,
κακάο άγλυκο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το μπισκότο, τα αμύγδαλα σε μορφή σκόνης, το κονιάκ και το φυστικοβούτυρο. ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας και βάζουμε το μείγμα για δέκα λεπτά στο ψυγείο. Παίρνουμε πιατάκια και βάζουμε ξεχωριστά, τριμμένο αμύγδαλο, τριμμένο μπισκότο, κακάο και κονίακ ή λικέρ. Με το κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα βρέχουμε τις παλάμες μας στο κονιάκ, πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε στο μείγμα από το μπισκότο, κακάο, ή αμύγδαλο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου