Ζεστή μηλόπιτα του λεπτού
Δεν έχετε χρόνο? Θέλετε γλυκό, αλλά όχι και κάτι βαρύ, σας έχω τη ζεστή μηλόπιτα όχι ότι δεν τρώγεται και κρύα, όπως και να τη φάτε είναι απλά τέλεια.. Ε! να μην σας ζαλίζω μπορεί να θέλετε να τη φτιάξετε.
Υλικά για τη βάση και τη σάλτσα μήλου:
2 μήλα
λίγα αμύγδαλα
10-15 κομμάτια
1 πακέτο μπισκότα Digestive παπαδοπούλου
2 κου. γλυκ. κανέλα κοφτά
2 κουτ. βούτυρο
5-6 κουτ. σούπ. ζάχαρη 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
2 κ. σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Κρέμα:
2 φλυτζ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κουτ. γλυκ. κάστερ πάουντερ
2 κουτ. γλυκ. φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Για τη βάση και τα μήλα
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο. Βάζουμε την κανέλα στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά να βραχεί όλο το μπισκότο. Το βάζουμε σε μια πιατέλα 20 εκ. το πατάμε καλά να γίνει ένα σώμα και βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, μόλις κάψει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη να δημιουργηθεί η καραμέλα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και έπειτα τα μήλα. τα γυρίζουμε στην καραμέλα, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει για λίγα λεπτά Σβήνουμε με το κονιάκ, αφήνουμε δυο, τρία λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και να πήξει η σάλτσα στο τέλος προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να κρυώσει
Κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη μιάμιση φλυτζάνα γάλα με την ζάχαρη να βράσει, την άλλη μισή φλυτζάνα γάλα την κρατάμα για να διαλύσουμε το κάστερ μπάουντερ. Μόλις φουσκώσει το γάλα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την κάστερ πάουντερ που έχουμε διαλύσει στο γάλα, ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιάσει, την βάζουμε πάλι στη φωτιά να πάρει μια βράσει, αποσύρουμε προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη η κράμα μας.
Συναρμολόγηση:
Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάσει του μπισκότου, βάζουμε επάνω στο μπισκότο την κρέμα, έπειτα την σάλτσα μήλου φιλέ αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με κανέλα. Καλή σας όρεξη.....
Υλικά για τη βάση και τη σάλτσα μήλου:
2 μήλα
λίγα αμύγδαλα
10-15 κομμάτια
1 πακέτο μπισκότα Digestive παπαδοπούλου
2 κου. γλυκ. κανέλα κοφτά
2 κουτ. βούτυρο
5-6 κουτ. σούπ. ζάχαρη 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
2 κ. σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Κρέμα:
2 φλυτζ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κουτ. γλυκ. κάστερ πάουντερ
2 κουτ. γλυκ. φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Για τη βάση και τα μήλα
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο. Βάζουμε την κανέλα στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά να βραχεί όλο το μπισκότο. Το βάζουμε σε μια πιατέλα 20 εκ. το πατάμε καλά να γίνει ένα σώμα και βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, μόλις κάψει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη να δημιουργηθεί η καραμέλα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και έπειτα τα μήλα. τα γυρίζουμε στην καραμέλα, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει για λίγα λεπτά Σβήνουμε με το κονιάκ, αφήνουμε δυο, τρία λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και να πήξει η σάλτσα στο τέλος προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να κρυώσει
Κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη μιάμιση φλυτζάνα γάλα με την ζάχαρη να βράσει, την άλλη μισή φλυτζάνα γάλα την κρατάμα για να διαλύσουμε το κάστερ μπάουντερ. Μόλις φουσκώσει το γάλα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την κάστερ πάουντερ που έχουμε διαλύσει στο γάλα, ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιάσει, την βάζουμε πάλι στη φωτιά να πάρει μια βράσει, αποσύρουμε προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη η κράμα μας.
Συναρμολόγηση:
Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάσει του μπισκότου, βάζουμε επάνω στο μπισκότο την κρέμα, έπειτα την σάλτσα μήλου φιλέ αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με κανέλα. Καλή σας όρεξη.....
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου