Κανταίφι με διάφορα τυριά

Καλημέρα, καλημέρα. Της Αποκριάς σήμερα και δεν θα μπορούσα να μην σας προτείνω κάτι εύκολο και πεντανόστιμο. Τουλάχιστον αυτό μου είπαν όταν το εκτέλεσαν. Κανταίφι λοιπόν αλμυρό με πλούσια υφή και γεύση για τους λάτρεις των τυριών. Μπορείτε βέβαια να προσθέσετε και άλλα υλικά εάν θέλετε, όπως μανιτάρια και μπέικον. Υ.Γ Ζητώ συγνώμη από όλους σήμερα είναι της Αποκριάς και όχι της Τυροφάγου όπως έγραψα προηγουμένως, αλλά και τα λάθη για εμάς είναι.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υλικά:
250 γρ. κανταίφι
180 γρ. βούτυρο φρέσκο
250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλυτζ. τσαγ. γάλα
5 φέτες μπέικον εάν θέλετε.
2 αυγά

Εκτέλεση:





Ανοίγουμε το κανταίφι πολύ καλά. Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το μισό κανταίφι. Λιώνουμε το βούτυρο και βρέχουμε πολύ καλά το μισό κανταίφι. Εάν βάλετε μπέικον το ψιλοκόβετε και το σοτάρεται ελαφρά. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε το κασέρι, την κρέμα γάλακτος τα αυγά  την μισή φλυτζάνα γάλα και το μπέικον ή τα μανιτάρια αφού πρώτα τα έχουμε σοτάρει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα προσθέτουμε επάνω στο κανταίφι. Βάζουμε επάνω και το υπόλοιπο κανταίφι το βουτυρώνουμε με το άλλο μισό βούτυρο το ραντίζουμε με υπόλοιπο γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμ. για μισή ώρα περίπου στις αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις