Νηστίσιμη Πάβλοβα

Απορείτε? Και όμως όλα γίνονται. Δεν σας αποκαλύπτω ακόμη τα υλικά, θέλω να σας κρατήσω σε αγωνία. Η νηστεία καλή είναι άλλα θέλουμε και το γλυκάκι μας. Ας ξεφύγουμε λοιπόν από τα κλασικά νηστίσιμα γλυκά μας και ας εκπλήξουμε με κάτι διαφορετικό με υπέροχη γεύση. Ελαφρύ γρήγορο και χωρίς πολλές θερμίδες. Τα υλικά μας λοιπόν!!!!!!!!!!!!!!!

Υλικά:
200 γρ. ζωμό ρεβυθιών (μια φλυτζ. τσαγιού)
4 κουτ. σούπ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
250 γρ. φυτική σαντιγί




Σάλτσα: 
150-200 γρ. φράουλες
5-6 κουτ. σούπ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί τα ζεματάμε και πετάμε το πρώτο νερό. Βράζουμε τα ρεβύθια να μαλακώσουν. Κρατάμε μια φλυτζ. από το ζωμό, δεν βάζουμε αλάτι μόνο νερό. Αφού κρυώσει ο ζωμός τον βάζουμε στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα μας για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει μαρέγκα. Σε μια λαμαρίνα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι παίρνουμε μεγάλες κουταλιές και τοποθετούμε τους μπεζέδες μας επάνω σε αυτήν. Σας συνιστώ η μπεζέδες να έχουν πάχος επειδή κατά το ψήσιμο πέφτουν. Ψήνουμε στους 100 βαυμ. για μισή ώρα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε ένα τηγάνι κόβουμε τις φράουλες σε ροδέλες προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα μας για περίπου δέκα λεπτά. Έχουμε κρατήσει και λίγες φράουλες ολόκληρες για να στολίσουμε την πάβλοβα. Τις γλασάρουμε και αυτές μόλις ένα λεπτό πριν κατεβάσουμε τη σάλτσα μας από τη φωτιά.
Στήνουμε το γλυκό μας την ώρα που το σερβίρουμε. Σε μία πιατέλα, βάζουμε μια στρώσει από τους μπεζέδες, επάνω σαντιγί, σάλτσα φράουλας, συνεχίζουμε δεύτερη στρώσει μπεζέδες, σαντιγί σάλτσα φράουλας και κλείνουμε με μια τελευταία στρώσει μπεζέδες και σάλτσα φράουλας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις