Αυγοτυρόπιτα
Δεν ξέρω πως αλλιώς να την χαρακτηρίσω την συγκεκριμένη πίτα. Έχει πολλά αυγά πολλές θερμίδες αλλά τι να σας πω παιδιά! Είναι μια πίτα που όποιος τυχερός την έφαγε αναστέναξε. Μπορεί να έχει πολλές θερμίδες αλλά αξίζει τον κόπο έστω και για μια φορά να την φτιάξετε.
Υλικά για το φύλλο:
600 γρ. αλεύρι περίπου
1 σουρωτή
1 φλυτζ. του καφέ λάδι
αλάτι
250 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση:
9 αυγά
1 φλυτζ. τσαγ. γάλα
300-400 γρ. τυρί φέτα
Για την επάλειψη:
1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 αυγό
βούτυρο
Εκτέλεση:
Αφού ζυμώσουμε την ζύμη την αφήνουμε για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε εννέα φύλλα. Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε πρώτα τρία φύλλα κάτω με ενδιάμεσα στα φύλλα βούτυρο. ρίχνουμε λίγη από την γέμιση και συνεχίζουμε φύλλο βούτυρο γέμιση, αφήνουμε τρία φύλλα για το τελείωμα. Αλείφουμε το τελευταία φύλλο με βούτυρο και περιχύνουμε με το αυγό και το γάλα. Δεν την χαράζουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200- 220 βαθμ. για 3/4 περίπου.
Υλικά για το φύλλο:
600 γρ. αλεύρι περίπου
1 σουρωτή
1 φλυτζ. του καφέ λάδι
αλάτι
250 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση:
9 αυγά
1 φλυτζ. τσαγ. γάλα
300-400 γρ. τυρί φέτα
Για την επάλειψη:
1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 αυγό
βούτυρο
Εκτέλεση:
Αφού ζυμώσουμε την ζύμη την αφήνουμε για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε εννέα φύλλα. Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε πρώτα τρία φύλλα κάτω με ενδιάμεσα στα φύλλα βούτυρο. ρίχνουμε λίγη από την γέμιση και συνεχίζουμε φύλλο βούτυρο γέμιση, αφήνουμε τρία φύλλα για το τελείωμα. Αλείφουμε το τελευταία φύλλο με βούτυρο και περιχύνουμε με το αυγό και το γάλα. Δεν την χαράζουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200- 220 βαθμ. για 3/4 περίπου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου