Κέικ με νουτέλα και φουντούκια
Υπέροχο, τέλειο, τριφτό. Εύκολο με νουτέλα και φουντούκια. Ότι πρέπει για τις βραδυνές υπογλυκαιμίες, και λιγούρες. Τα υλικά του αρκετά αλλά το αποτέλεσμα τέλειο.
Υλικά:
4 αυγά
2&1/2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
2 κουτ. σουπ. βούτυρο
3 φλυτζ. τσαγ. φαρίνα
1& 1/2 φλυτζ. τσαγ. φουντούκια
τριμμένα
2 βανίλιες
1 φλυτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπ. γιαούρτι
1 κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
3 -4 γεμάτες κουτ. σούπ. νουτέλα
άχνη ζάχαρη, τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τα ασπράδια και δυο κουταλιές από τη ζάχαρη και χτυπάμε μαρέγκα. Λιώνουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρίκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε να ασπρίσουν. Σταδιακά προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και με μία μαρίζ προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι , φουντούκια, μαρέγκα. Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω προσεκτικά με απαλές κινήσεις να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Στο Τέλος βάζουμε και τις βανίλιες. Αλείφουμε με λάδι μια μεγάλη φόρμα και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε τα 3/4 από το λευκό μείγμα. Στο υπόλοιπο προσθέτουμε την νουτέλα και τα κομμάτια σοκολάτας. Βάζουμε και υπόλοιπο μείγμα στη φόρμα, παίρνουμε ένα κουτάλι το βυθίζουμε στο μείγμα και με κυκλικές κινήσεις το γυρίζουμε να πάρει το λευκό μείγμα και να το σηκώσει επάνω στο σκούρο. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 3/4 περίπου. Βυθίζουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκια και εάν βγαίνει καθαρό το κέικ μας έχει ψηθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τριμμένη κουβερτούρα.
Υλικά:
4 αυγά
2&1/2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
2 κουτ. σουπ. βούτυρο
3 φλυτζ. τσαγ. φαρίνα
1& 1/2 φλυτζ. τσαγ. φουντούκια
τριμμένα
2 βανίλιες
1 φλυτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπ. γιαούρτι
1 κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
3 -4 γεμάτες κουτ. σούπ. νουτέλα
άχνη ζάχαρη, τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τα ασπράδια και δυο κουταλιές από τη ζάχαρη και χτυπάμε μαρέγκα. Λιώνουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρίκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε να ασπρίσουν. Σταδιακά προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και με μία μαρίζ προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι , φουντούκια, μαρέγκα. Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω προσεκτικά με απαλές κινήσεις να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Στο Τέλος βάζουμε και τις βανίλιες. Αλείφουμε με λάδι μια μεγάλη φόρμα και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε τα 3/4 από το λευκό μείγμα. Στο υπόλοιπο προσθέτουμε την νουτέλα και τα κομμάτια σοκολάτας. Βάζουμε και υπόλοιπο μείγμα στη φόρμα, παίρνουμε ένα κουτάλι το βυθίζουμε στο μείγμα και με κυκλικές κινήσεις το γυρίζουμε να πάρει το λευκό μείγμα και να το σηκώσει επάνω στο σκούρο. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 3/4 περίπου. Βυθίζουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκια και εάν βγαίνει καθαρό το κέικ μας έχει ψηθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τριμμένη κουβερτούρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου