Κρέπα με προσωπικότητα

Καλησπέρα! Τι κάνετε? Εγώ δεν είχα τι να κάνω και μια και πικραθήκαμε τόσο πολύ από τις πολιτικές εξελίξεις είπα να σας γλυκάνω. Ήθελα κάτι γλυκό, αλλά όχι και πολύ γλυκό. Ανοίγω τα ντουλάπια υλικά δεν έχω πολλά,  αλεύρι, κουβερτούρα.. Ανοίγω το ψυγείο, γάλα αυγά και φρούτα,  σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα. Ιδέα θα κάνω κρέπες με μια μαρμελάδα από διάφορα φρούτα και σοκολάτες. Μια κρέπα διαφορετική και μπορώ να την πω και καλοκαιρινή. Έχουμε τη γλυκόξινη γεύση των φρούτων και τη γλυκιά γεύση της σοκολάτας. Όταν τρώμε την κρέπα έχουμε τη γεύση της σοκολάτας με κομματάκια φρούτου. Μια κόλαση..........Βέβαια μπορείτε να μου πείτε και γιατί να μην βάλω από τις μαρμελάδες που έχω? Η γεύση της συγκεκριμένης μαρμελάδας είναι ποιο άγλυκη και έπειτα είναι ο συνδυασμός πολλών φρούτων. Εγώ απλά κάνω μια πρόταση, ο καθένας το χειρίζεται όπως θέλει....

Υλικά για 6 κρέπες
2 αυγά
1 φλυτζ. αλεύρι για όλες
τις χρήσεις κοσκινισμένο 
1&1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα





3 κουτ. γλυκ. κορν φλάουρ
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σούπ. βούτυρο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη μαρμελάδα
2 μέτρια ροδάκινα
2 βερίκοκα
1 λεπτή φέτα πεπόνι
5-6 κεράσια
5-6 φράουλες
3 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1/2 σοκολάτα γάλακτος
1/2 λευκή σοκολάτα
2 κουτ. σούπ. λικέρ

Σιρόπι σοκολάτας
1/2 κουβερτούρα
4 κουτ. σούπ. γάλα
1 κουτ. σούπ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά το αλάτι τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη μία φλυτζ. γάλα. Αναδεύουμε γρήγορα για να μην μας σβολιάσει το μείγμα. Στην μισή φλυτζανα γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το κόρν φλάουρ να διαλυθεί και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα, στο τέλος προσθέτουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο που έχουμε λιώσει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα μας για περίπου μια ώρα στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μια φλυτζάνα βάζουμε λίγο ηλιέλαιο και με ένα πινέλο αλείφουμε τον πάτο του τηγανιού κάθε φορά που βάζουμε να γίνει μια κρέπα. Αφήνουμε τις κρέπερς στην άκρη και ετοιμάζουμε την μαρμελάδα. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα βερίκοκα, το πεπόνι, βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια, πλένουμε τις φράουλες. Κόβουμε όλα τα φρούτα σε κυβάκια τις φράουλες τις κόβουμε στα τέσσερα και τις προσθέτουμε στο τέλος. ζεσταίνουμε το τηγάνι και βάζουμε τα φρούτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη. ανακατεύουμε να ενωθεί η ζάχαρη με τα φρούτα και αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να βράσει. Δεν θα πάρει πολύ ώρα. Προς το τέλος προσθέτουμε τις φράουλες και το λικέρ. Θέλουμε να δέσει να είναι πηχτή όχι στόκος και να μην διαλυθούν τα φρούτα μας. Αποσύρουμε από την φωτιά αφήνουμε τη μαρμελάδα 2 λεπτά να ξεκουραστεί και προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα κομμένες σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι σοκολάτας. Σε μπεν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει. Εάν είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις