Μαρμελάδα Σύκο

Εύκολο γλυκό για το χειμώνα και όχι μόνο. Μια και ο καιρός δεν μας τα λέει καλά και είμαστε εν αναμονή βροχής και δεν μπορούμε να πάμε παραλία πρέπει κάπως να γεμίσουμε την ώρα μας. Τι ποιο δημιουργική απασχόληση από την κουζίνα. Μαρμελάδα σύκο λοιπόν μια και είναι και η εποχή τους.

Υλικά:
2 κιλά σύκα
1 κιλό και 800 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
1 κουτ. σούπ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
Διαλέγουμε ώριμα σύκα. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και τα πλένουμε. Ξεφλουδίζουμε όσα μπορούμε τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στην αρχή τη φωτιά την έχουμε χαμηλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη δυναμώνουμε τη φωτιά σε μεσαία ταχύτητα στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το λεμόνι. Ξαφρίζουμε βάζουμε σε ένα γυάλινο πιάτο μια κουταλιά μαρμελάδα την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και εάν δούμε ότι είναι όσο δεμένη θέλουμε, όπως είναι καυτή τη βάζουμε σε βάζα τα οποία πρώτα έχουμε πλύνει με καυτό νερό κλίνουμε τα καπάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα να σφραγίσουν. Επίσης για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη η μαρμελάδα όταν βάζουμε την κουτάλα να την ανακατέψουμε πρέπει να μένει επάνω στο κουτάλι μαρμελάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις