Αυγόφετες ρολό με γέμιση σοκολάτας

Αυγόφετες ρολό! Είναι μπορώ να πω μια πολύ εύκολη παραλλαγή αντί για ντόνατς. Πράγματι εάν τα δοκιμάσετε θα νομίζετε ότι τρώτε ντόνατς. Σας τα έχω προτείνει παλαιότερα και με αλμυρή γέμιση, που είναι επίσης μια πολύ πρακτική και γρήγορη λύση για ένα γρήγορο πιάτο.

Υλικά για 4 ρολάκια
8 φέτες ψωμί του τόστ
1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 αυγό
1 σοκολάτα γάλακτος ή
μισή κουβερτούρα και μισή γάλακτος
ζάχαρη για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί εκτός εάν έχετε ψωμί μόνο ψίχα. Με τον πλάστη λεπταίνουμε τις φέτες ψωμιού να είναι περίπου στο μισό εκ. Τις ενώνουμε ανά δύο και πάλι με τον πλάστη λεπταίνουμε το ψωμί στην ένωση. Κόβουμε τις σοκολάτες σε πολύ μικρά κομματάκια, τα βάζουμε στην άκρη του ψωμιού και τυλίγουμε σε ρολό. Χτυπάμε το γάλα με το αυγό και ρολάρουμε τις φέτες μέσα σε αυτό. Θέλουμε να μουσκέψουν καλά, να βραχεί το ψωμί μέχρι μέσα για να είναι αφράτες. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι το αφήνουμε να ζεσταθεί όχι να κάψει και τηγανίζουμε τα ρολάκια μας από όλες τις μεριές. Τα βγάζουμε σε επάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι και όσο είναι ζεστά τα τυλίγουμε σε κρυσταλλική ζάχαρη.

Σημείωση:
Τις κόρες του ψωμιού δεν τις πετάμε, τις κόβουμε κυβάκια τις σοτάρουμε με μια κουταλιά γλυκού βούτυρο και τις χρησιμοποιούμε σαν κρουτόν στη σαλάτα.





   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις