Ζεστή πατατοσαλάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Μια υπέροχη και εύκολη πατατοσαλάτα για όλες τις περιπτώσεις. Μπορεί να σερβιριστεί ήτε με κρέας ήτε με ψάρι. Μια εύκολη πρακτική, γρήγορη λύση αλλά και με ιδιαίτερη για να συνοδέψει το κυρίως πιάτο σας.

Υλικά:
4 μέτριες πατάτες
2 καρότα
4 μέτρια κρεμμύδια
4-5 κουτ. σούπ. λάδι
1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
πιπέρι καγιέν
κόλιανδρο
2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
μαίδανό

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καρότα και τις πατάτες. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να βράσουν ποιο γρήγορα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια με το λάδι  και το αλάτι και τα σοτάρουμε σε σιγανή. Μόλις μαλακώσουν και πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα αφού πρώτα τα έχουμε βράσει και στραγγίσει. Τα σοτάρουμε όλα μαζί προσθέτουμε πιπέρι καγιέν, κόλιανδρο που ταιριάζει με τις πατάτες μαύρο πιπέρι ανακατεύουμε προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και τις δυο κουταλιές βαλσάμικο τα αφήνουμε να πάρουν μια βράσει και σερβίρουμε ζεστές. Προσθέτουμε δυο ψημένες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομμάτια και ψιλοκομμένο μαίδανό για περισσότερο χρώμα.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις