Χωριάτικο λουκάνικο με λάχανο

Ένα πολύ εύκολο φαγητό αλλά και πολύ νόστιμο για τις κρύες ημέρες που έρχονται. Είναι όπως το λάχανο με κρέας μόνο που εδώ το μαγείρεμα δεν θέλει πολύ χρόνο.

Υλικά ( για 4 άτομα)
1 μέτριο λάχανο
2 λουκάνικα χωριάτικα
2 μέτρια κρεμμύδια
3 κουτ. σούπ. λάδι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι καγιέν
κόλιανδρο

Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι. Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το λουκάνικο. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε να γυαλίσει, προσθέτουμε το λάχανο και το γυρίζουμε διαρκώς μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Βάζουμε το αλάτι, το κόλιανδρο το πιπέρι καγιέν προσθέτουμε το νερό κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο επτά και το αφήνουμε να βράσει περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει άλλα πέντε λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο. Φροντίζουμε να μην έχει καθόλου νερό να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Σερβίρεται ζεστό. Συνοδέψτε το με κόκκινο κρασί. Καλή σας όρεξη....... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις