Πέρδικα κοκκινιστή

Κυνήγι για σήμερα. Ένα φαγητό που δεν το τρώμε κάθε μέρα. Συνήθως το κυνήγι το κάνουμε κρασάτο ή στιφάδο, είπα όμως σήμερα να δοκιμάσω και κοκκινιστό. Το αποτέλεσμα με δικαίωσα σύμφωνα με τα σχόλια αυτών που το έφαγαν..

Υλικά:
δύο πέρδικες
ένα μέτριο κρεμμύδι
τέσσερις πιπεριές κέρατο
3 λιαστές ντομάτες
1 καρότο
1 κούπα κονκασέ
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
νερό περίπου τρία ποτήρια

Εκτέλεση:
Εάν δεν είναι καθαρισμένες οι πέρδικες τις βουτάμε σε ζεματιστό νερό για να βγάλουμε τα πούπουλα. Έπειτα τις καθαρίζουμε και εσωτερικά τα εντόσθια. τις κόβουμε στα δύο και τις αφήνουμε  όλη τη νύχτα σε νερό με ξύδι όπως όλα τα κυνήγια για να βγάλουν το αίμα. Το πρωί τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, κόβουμε ροδέλες το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις πέρδικες και τις σοτάρουμε και αυτές σβήνουμε με την ντομάτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει. Μόλις δούμε ότι τελειώνει το νερό προσθέτουμε και το υπόλοιπο σε δύο δώσει και αυτό. Χρόνος μαγειρέματος περίπου τρία τέταρτα. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις