Εδέσματα και προτάσεις για Αποκριάτικο μπουφέ
Πόσες και πόσοι από εμάς δεν σκεφτόμαστε τι να ετοιμάσουμε για τους αγαπημένους μας φίλους?
Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε αλλά και να μην κουραστούμε. Άλλωστε νομίζω ότι μας αξίζει να απολαύσουμε μαζί τους μια ευχάριστη βραδιά δίχως άγχος και ξεκούραστη.
Η πρώτη μου πρόταση: Καναπεδάκια με αυγό και σος αβοκάντο:
Υλικά:
3 αυγά βραστά
1 μεγάλο αβοκάντο
ή 2 μικρά
3-4 κουτ. σούπ. λάδι
1 κ. σ. μαγιονέζα
1 κ. γ. μουστάρδα
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
φέτες ψωμί, λίγο βούτυρο,
αγγουράκι και ντοματίνια
Εκτέλεση: Βράζουμε τα αυγά, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε. Στο μούλτι βάζουμε το αβοκάντο τους κρόκους μόνο των αυγών και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Τα ασπράδια τα κρατάμε για διακόσμηση. Κόβουμε το ψωμί λεπτές φέτες τις βουτυρώνουμε και τις ψήνουμε μόνο από τη μία μεριά όχι πολύ μόλις πάρουν ξανθό χρώμα τις αποσύρουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις αλείφουμε με τη σος, διακοσμούμε με ντοματίνια κομμένα στη μέση φετούλες αγγουράκι και τα ασπράδια των αυγών που κρατήσαμε.
Η δεύτερη πρόταση: Κεφτεδάκια
Υλικά:
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1 κ. γ. μπέκιν
1-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,κανέλα, μπαχάρι
2 κ.σ. λάδι
αλεύρι
φέτες ψωμί, αγγουράκι, ντοματίνια
Σος: Τρεις κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας 3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες λίγο πάπρικα.
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά σε σημείο να αρχίσει να ασπρίζει ο κιμάς. Αφήνουμε τον κιμά μισή ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά και έπειτα πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια όσο ένα καρύδι, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού κατά προτίμηση μπαγκέτα, τις αλείφουμε με την σος και βάζουμε επάνω ένα κεφτεδάκι με οδοντογλυφίδα και στολίζουμε τα μισά με αγγουράκι και τα μισά με ντοματίνια.
Η τρίτη πρόταση: Κασεροκροκέτες με μπέικον και σος αβοκάντο
Υλικά για της κασεροκροκέτες:
300 γρ. κασέρι γκούντα
1 λευκή μοτσαρέλα
6 φέτες μπέικον μακρόστενο
2 κ.σ. λάδι
2 αυγά
4-5 κ.σ. αλεύρι
Σος αβοκάντο:
1 μεγάλο αβοκάντο
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μαγιονέζα
1/2 κ.γ. μουστάρδα
1.κ.γ. λεμόνι
2 κ.σ. λάδι
αλάτι
Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε. Βάζουμε την σος σε ένα μπολ και τη σερβίρουμε μαζί με τις κασεροκροκέτες.
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες τις περνάμε από την φρυγανιά και τις τηγανίζουμε. Τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας να μην έχουν λάδι και σερβίρουμε, με την σος αβοκάντο.
Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε αλλά και να μην κουραστούμε. Άλλωστε νομίζω ότι μας αξίζει να απολαύσουμε μαζί τους μια ευχάριστη βραδιά δίχως άγχος και ξεκούραστη.
Η πρώτη μου πρόταση: Καναπεδάκια με αυγό και σος αβοκάντο:
Υλικά:
3 αυγά βραστά
1 μεγάλο αβοκάντο
ή 2 μικρά
3-4 κουτ. σούπ. λάδι
1 κ. σ. μαγιονέζα
1 κ. γ. μουστάρδα
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
φέτες ψωμί, λίγο βούτυρο,
αγγουράκι και ντοματίνια
Εκτέλεση: Βράζουμε τα αυγά, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε. Στο μούλτι βάζουμε το αβοκάντο τους κρόκους μόνο των αυγών και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Τα ασπράδια τα κρατάμε για διακόσμηση. Κόβουμε το ψωμί λεπτές φέτες τις βουτυρώνουμε και τις ψήνουμε μόνο από τη μία μεριά όχι πολύ μόλις πάρουν ξανθό χρώμα τις αποσύρουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις αλείφουμε με τη σος, διακοσμούμε με ντοματίνια κομμένα στη μέση φετούλες αγγουράκι και τα ασπράδια των αυγών που κρατήσαμε.
Η δεύτερη πρόταση: Κεφτεδάκια
Υλικά:
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1 κ. γ. μπέκιν
1-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,κανέλα, μπαχάρι
2 κ.σ. λάδι
αλεύρι
φέτες ψωμί, αγγουράκι, ντοματίνια
Σος: Τρεις κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας 3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες λίγο πάπρικα.
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά σε σημείο να αρχίσει να ασπρίζει ο κιμάς. Αφήνουμε τον κιμά μισή ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά και έπειτα πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια όσο ένα καρύδι, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού κατά προτίμηση μπαγκέτα, τις αλείφουμε με την σος και βάζουμε επάνω ένα κεφτεδάκι με οδοντογλυφίδα και στολίζουμε τα μισά με αγγουράκι και τα μισά με ντοματίνια.
Η τρίτη πρόταση: Κασεροκροκέτες με μπέικον και σος αβοκάντο
Υλικά για της κασεροκροκέτες:
300 γρ. κασέρι γκούντα
1 λευκή μοτσαρέλα
6 φέτες μπέικον μακρόστενο
2 κ.σ. λάδι
2 αυγά
4-5 κ.σ. αλεύρι
Σος αβοκάντο:
1 μεγάλο αβοκάντο
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μαγιονέζα
1/2 κ.γ. μουστάρδα
1.κ.γ. λεμόνι
2 κ.σ. λάδι
αλάτι
Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε. Βάζουμε την σος σε ένα μπολ και τη σερβίρουμε μαζί με τις κασεροκροκέτες.
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες τις περνάμε από την φρυγανιά και τις τηγανίζουμε. Τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας να μην έχουν λάδι και σερβίρουμε, με την σος αβοκάντο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου