Μπλάκ φόρεστ με ενναλακτική κρέπα

Βλέπω συνεχώς στο FB τις αναρτήσεις όλων σας και μου άνοιξε και εμένα η όρεξη να ετοιμάσω κάτι εύκολο γλυκό αλλά όχι πολύ γλυκό.Κάτι ελαφρύ, κάτι εύκολο με λίγα υλικά και όχι με πολύ χρόνο προετοιμασίας. Ετοίμασε λοιπόν μια μπλάκ φόρεστ με βάση ένα είδος σαν κρέπα αλλά γίνεται ποιο μαλακιά και ποιο ζουμερή.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

1 κεσεδάκι γιαούρτι όχι στραγγιστό

γιατί χρειαζόμαστε την υγρασία

1 φλυτζ. τσαγ. ηλιέλαιο 1 αυγό

1 φλυτζ. τσαγ. αχνη ζάχαρη

1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα

1/2 φλυτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος

1 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι

2 κ.σ. κακάο

1 κ.γ μπέκιν 

1/2 κ. γ. σόδα φαγητού 

1 βανίλια

6 κ.σ. σιρόπι από γλυκό κεράσι

ΓΕΜΙΣΗ:

1 φλυτζ. τσαγ.κρέμα γάλακτος

20 περίπου τεμάχια κερασάκια

ξύσμα κουβερτούρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, την άχνη,και το ηλιέλαιο χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέκιν, τη σόδα και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.  Τα βάζουμε σε μία σίτα και τα κοσκινίζουμε, τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι λαδώνουμε το τηγάνι με ένα πινέλο με ηλιέλαιο και μόλις κάψει βάζουμε στο τηγάνι μας το μίγμα στο τηγάνι. Κάθε φορά βάζουμε 1 φλυτζ. τσαγ. μίγμα. για την επόμενη κρέπ

α λαδώνουμε πάλι το τηγάνι. Τηγανίζουμε όπως ακριβώς και τις κρέπες, μόλις ψηθεί από την μία πλευρά την γυρίζουμε και από την άλλη.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Εάν η κρέπα μας δεν έχει ακριβώς στρόγγυλο σχήμα τη διορθώνουμε  με ένα στρόγγυλο μπολ. Τοποθετούμε το μπόλ επάνω στην κρέπα και διορθώνουμε το σχήμα της. Έχουμε ετοιμάσει την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Σιροπιάζουμε την κρέπα με δύο κ.σ. σιρόπι προσθέτουμε 2-3 κουταλιές σαντιγύ κόβουμε στη μέση τα κεράσια τα τοποθετούμε επάνω στην σαντιγύ και βάζουμε την επόμενη κρέπα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Τέλος προσθέτουμε άλλη μία κρέπα δηλαδή στο σύνολο 3 κρέπες βάζουμε και στην τελευταία σαντιγί και κερασάκια, περιμετρικά στην τελευταία κρέπα βάζουμε ένα στεφάνι από τα κομμένα κομμάτια τις κρέπας που μας περίσσεψε καθώς διορθώναμε το σχήμα τους, ώστε να κάνουμε στη μέση ε΄να βαθούλωμα για να βάλουμε τα κεράσια γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας.


 


 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις