Σπρίνγκ Ρόλς λαχανικών με σος μουστάρδα κέτσαπ και μαγιονέζα

Σπρίνγκ ρόλς ένα πολύ εύγευστο έδεσμα όχι μόνο για την Καθαρή Δευτέρα αλλά και για όλη την Σαρακοστή. Επίσης είναι μια πολύ έξυπνη και εύκολη λύση για ένα ένα κάλεσμα αγαπημένων φίλων, καθώς μπορούμε να τα ετοιμάσουμε όταν έχουμε χρόνο και να τα βάλουμε στην κατάψυξη, το μόνο που θα κάνουμε όταν τα χρειαστούμε είναι απλά να τα τηγανίσουμε.

Εύκολο γρήγορο οικονομικό. Γίνονται 24 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ:


1 κολοκυθάκι μέτριο

1 μελιτζάνα μέτρια

1 καρότο μεγάλο

1 φλυτζάνα τσαγιού αρακά 

1 -2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1φλυτζ. τσαγιού ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα

1/2 κούπας τσαγιού λάδι

1/4 κ.γ. καυτερή πάπρικα

1 κ. γ. καπνιστή γλυκιά πάπρικα

1 κ.γ. τζιντζερ

αλάτι, πιπέρι

1 πακέτο φύλλο κρούστας χωριάτικο

100 γρ. βούτυρο για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ;

Βράζουμε τον αρακά να μαλακώσει τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, συνεχίζουμε με το καρότο, το κολοκυθάκι, την μελιτζάνα τα κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια, σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι προσθέτουμε τα λαχανικά και τον αρακά όλα μαζί και τα σοτάρουμε προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Δεν βάζουμε καθόλου νερό αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν και να βγάλουνε τα υγρά τους, στο τέλος προσθέτουμε και την γλυκοπατάτα τα αφήνουμε δύο λεπτά ακόμη να ενσωματωθούν τα υλικά και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.

Ανοίγουμε το πακέτο τα φύλλα, παίρνουμε ένα φύλλο βουτυρώνουμε το μισό με το βούτυρο που έχουμε λιώσει επανωτίζουμε με το άλλο μισό φύλλο και το χωρίζουμε στα δύο, βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση ρολάρουμε δυο τρεις φορές διπλώνουμε και από τις δύο άκρες και συνεχίζουμε το ραλάκι μας στο τέλος βρέχουμε την άκρη  του φύλλου μας με νερό να κολλήσει. 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο μέχρι τη μέση και μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε τα σπρίγκ ρόλς 

τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το επιπλέον λάδι και σερβίρουμε με μια σος από νηστίσιμη μαγιονέζα κέτσαπ και μουστάρδα ντιζόν.

ΣΟΣ:

2-3 κ.σ. μαγιονέζα

2-3 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. μουστάρδα


Τις αναλογίας της σος μπορείτε να της προσαρμόσετε στις δικές σας γεύσεις.



 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις