ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ
Ταχινόπιτα με μέλι εύκολη γευστική νηστίσιμη και όχι μόνο.
Ένα ευχάριστο έδεσμα για το καφεδάκι μας πρωί ή απόγευμα και πάνω από όλα υγιεινό.
Δεν είναι απαραίτητο να νηστεύουμε για να την φτιάξουμε.
Μου περίσσεψε ένα φύλλο από την πίτα που έκανα και έτσι μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω την ταχινόπιτα μιας και υπήρχε στο ντουλάπι της κουζίνας μέλι και ταχίνι.
ΥΛΙΚΑ:Για ένα ταψάκι 22εκ.
1 φύλλο μεγάλο πίτας5-6 κ.σ. ταχίνι
4-5 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. λάδι για το φύλλο
καστανή ζάχαρη και ταχίνι
για το άλειμμα του φύλλου.
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο το αλείφουμε με το λάδι προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και με την πλάτη ενός κουταλιού και με κυκλικές κινήσεις αλείφουμε όλο το φύλλο.
Στη συνέχεια τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό λαδώνουμε ένα ταψάκι 22εκ. στρίβουμε το φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψάκι, αλείφουμε με ταχίνι και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου