Γλυκόξινο στήθος γαλοπούλας (ή κοτόπουλο)
'Ενα εύκολο υγιεινό πιάτο δίχως πολλά λιπαρά και καρυκεύματα.
ΥΛΙΚΑ: ( για τέσσερα άτομα)
500-600 γραμ. στήθος γαλοπούλας
1 πράσινη πιπεριά1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1φλωρίνης προαιρετικά
1 κρεμμύδι μεσαίο
1 καρότο μεσαίο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι τζίντζερ
4 ντοματίνα ρόμα μεσαία
αλάτι, πιπέρι
3 κουτ. σούπ. ηλιέλαιο
4 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1 φλυτζ. του καφέ νερό
1 κουτ. σούπ. βαλσάμικο ξύδι
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ:
2 φυτζάνες τσαγιού ρύζι μπασμάτι
6-8 φλυτζ. τσαγιού νερό
λίγο αλάτι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το στήθος γαλοπούλας σε μακρόστενα κομμάτια. Κόβουμε τις πιπεριές το καρότο το τζίντσερ σε πολύ λεπτές μακρόστενες λωρίδες συνεχίζουμε με το κρεμμύδι που το κόβουμε σε λεπτές φετούλες κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια και το σκόρδο σε λεπτές φετούλες.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά προσθέτουμε τα λάδια και τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά ρίχνουμε το στήθος γαλοπούλας προσθέτουμε λίγο αλάτι τόσο όσο γιατί θα βάλουμε έπειτα και στα λαχανικά και λίγο πιπέρι, το σωτάρουμε καλά, αφαιρούμε το στήθος σε ένα πιάτο με μιά τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις πιπεριές και τις σωτάρουμε να μαραθούν ελαφρώς στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο το τζίντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αφήνουμε να σωταριστούν μέχρι μα μαραθούν προσθέτουμε αλάτι πιπέρι. Μόλις δούμε ότι έχει μειωθεί ο όγκος τους προσθέτουμε την ντομάτατο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Δέν θέλουμε να έχουν νερό τα λαχανικά μας θέλουμε μια σάλτσα δεμένει αλλά και υδαρή. Μόλις έχουμε το επιθυμητό απότέλεσμα στη σάλτσα μας προσθέτουμε το στήθος γαλοπούλας το μέλι και το βαλσάμικο, τα αφγήνουμε να πάρουν μία βράση και τα απόσύρουμε. Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό το στραγγίζουμε και όσο είναι ζεστό προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας βούτυρο και το ανακατεύουμε με το ρύζι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου