Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Μεθυσμένες Φακές σούπα (για δύο άτομα)

                                                                                            Yλικά  :                                                                           
1 φλιτζάνα φακές
2 φρέσκα κρεμμύδια ὴ ένα ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
μισό φλιτζανάκι του καφέ κρασί  λευκό ή κόκκινο
μισή φλιτζάνα του τσαγιού λάδι
αλάτι ,πιπέρι και μία ντομάτα                                                                                                                                       

Εκτέλεση :
Βάζουμε τη φακή στην κατσαρόλα με δύο ποτήρια νερό, την αφήνουμε να πάρει μία βράση καί πετάμε το πρώτο νερό .Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τα κρεμμύδια , τά σωτάρουμε  να μαλακώσουν, κόβουμε τό σκόρδο σέ μικρά κομματάκια , ρίχνουμε καί τη φακή και τα σωτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί, τα αφήνουμε για δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε και τη ντομάτα. Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερὸ, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα  καί αφήνουμε τη φακή να βράσει για μία περίπου ώρα μέχρι να χυλώσει. Εάν χρειαστεί. προσθέτουμε λίγο νερό άκόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου