Κέικ με μήλα - Ὲνα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.
Ὸλοι γνωρίζουμε αυτό το σλὸγκαν, η συνταγή μας ὸμως ὲχει 2 μήλα.
Υλικά:
3 αυγά
2 φλυτζάνες ζάχαρη
2 κουταλιές γεμάτες της σούπας γιαούρτι
1 φλυτζάνα λάδι
3 φλυτζάνες αλεύρι farina
2 μήλα στον τρίφτη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτυπημα. Στη συνεχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά-σιγά το αλεύρι, με το μπέκιν,την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι. Στο τέλος βγάζουμε το κάδο απο το μίξερ, και ρίχνουμε τα μήλα.Ανακατεύουμε το μίγμα με μία σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 40 -45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 10 λεπτά να ιδρώσει και μετά ξεφορμάρουμε.
*Ελπίζω η αγαπημένη μου φίλη, που της αφιερώνω αυτό το κέικ, να καταφέρει επιτέλους να το φτιάξει σωστό...
Υλικά:
3 αυγά
2 φλυτζάνες ζάχαρη
2 κουταλιές γεμάτες της σούπας γιαούρτι
1 φλυτζάνα λάδι
3 φλυτζάνες αλεύρι farina
2 μήλα στον τρίφτη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτυπημα. Στη συνεχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά-σιγά το αλεύρι, με το μπέκιν,την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι. Στο τέλος βγάζουμε το κάδο απο το μίξερ, και ρίχνουμε τα μήλα.Ανακατεύουμε το μίγμα με μία σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 40 -45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 10 λεπτά να ιδρώσει και μετά ξεφορμάρουμε.
*Ελπίζω η αγαπημένη μου φίλη, που της αφιερώνω αυτό το κέικ, να καταφέρει επιτέλους να το φτιάξει σωστό...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου