Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μανιταρόσουπα με αβγολέμονο

Το αγαπημένο φαγητό της κόρης μου. Και σήμερα που μου έφεραν φρέσκα μανιτάρια, άγρια, μαζεμένα από το βουνό, αποφάσισα να της κάνω το αγαπημένο της πιάτο.

Υλικά:
800 γρ. μανιτάρια
1 πατάτα μεγάλη
2  καρότα
1 κρεμμύδι
μαίδανό
1 φλυτζ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
νερό
μπέικον
1 αυγό
1 λεμόνι
γιαούρτι προαιρετικά

Εκτέλεση:
Επειδή τα μανιτάρια που μου έφεραν είχαν χώμα, παρ'όλο που τα σκούπισα, αποφάσισα να πετάξω το πρώτο νερό, για να μη φάμε και χώμα. Εσείς, βέβαια, αν τα πάρετε συσκευασμένα, δεν χρειάζεται. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το καρότο στη μέση, την πατάτα ολόκληρη, το κρεμμύδι, το μαίδανό, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου (σας λέω την πατάτα  και το καρότο ολόκληρα γιατί μόλις βράσουν θα τα πολτοποιήσουμε για να είναι χυλωμένη η σούπα μας, να έχει ωραίο χρώμα και υφή και να ξεχωρίζουν μόνο τα μανιτάρια). Μόλις λοιπόν βράσουν όλα τα υλικά μας, βάζουμε σε ένα μπολ το καρότο με την πατάτα και λίγο από το ζωμό και με το μπίτερ ὴ με το μούλτι, τα πολτοποιούμε. Κατόπιν, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι, στίβουμε ένα λεμόνι και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Χτυπάμε πρώτα το ασπράδι με τον αβγοδάρτι να γίνει μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο και το λεμόνι. Με μία κουτάλα, παίρνουμε λίγο-λίγο από τον ζωμό και τον ρίχνουμε στο μείγμα του αυγού. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα στην  κατσαρόλα, αναταράσσουμε λίγο την κατσαρόλα να πάει το αβγολέμονο σε όλη τη σούπα. Σε ένα τηγάνι κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε. Σερβίρουμε τη σούπα, προσθέτοντας το γιαούρτι προαιρετικά και το μπέικον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου