Μανιτάρια, μαριναρισμένα με βαλσάμικο, μέλι και λευκό κρασί
Για τους λάτρεις των Μανιταριών, ένας υπέροχος μεζές. Απολαύστε τα.
Υλικά για τη μαρινάτα:
1 κουτ. μέλι
1 κουτ. κρέμα βαλσάμικο
2 κουτ. λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
μανιτάρια
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. λεμόνι
λάδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα σκεύος και ρίχνουμε τη μαρινάτα. Φροντίζουμε να πάει σε όλα τα μανιτάρια και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι μετά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες ποικιλίες, θα γίνουν πιο νόστιμα. Τα αφήνουμε στην μαρινάτα για 1 ώρα περίπου - και περισσότερο δεν μας πειράζει - τα βγάζουμε από την μαρινάτα σε ένα ρηχό σκεύος, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και λίγο λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στις αντιστάσεις, στους 250 βαθμούς και άλλα 10 λεπτά στο γκριλ. Τη μαρινάτα δεν τη βάζουμε γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά. 2-3 λεπτά πριν τα βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε και το λεμόνι.
Υλικά για τη μαρινάτα:
1 κουτ. μέλι
1 κουτ. κρέμα βαλσάμικο
2 κουτ. λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
μανιτάρια
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. λεμόνι
λάδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα σκεύος και ρίχνουμε τη μαρινάτα. Φροντίζουμε να πάει σε όλα τα μανιτάρια και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι μετά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες ποικιλίες, θα γίνουν πιο νόστιμα. Τα αφήνουμε στην μαρινάτα για 1 ώρα περίπου - και περισσότερο δεν μας πειράζει - τα βγάζουμε από την μαρινάτα σε ένα ρηχό σκεύος, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και λίγο λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στις αντιστάσεις, στους 250 βαθμούς και άλλα 10 λεπτά στο γκριλ. Τη μαρινάτα δεν τη βάζουμε γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά. 2-3 λεπτά πριν τα βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε και το λεμόνι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου