Παστίτσιο ορφανό
Και μετά τα αγαπημένα μανιτάρια της κόρης μου, το αγαπημένο φαγητό του γιου μου. Παστίτσιο είτε ορφανό, είτε με κιμά. Αυτό πλέον δεν είναι σπίτική κουζίνα είναι εστιατόριο. Ρεβύθια, Μανιταρόσουπα, Παστίτσιο. Έκανα και ένα γλυκάκι αλλά αύριο. ΛΟΙΠΟΝ στο θέμα μας ορφανό παστίτσιο.
Υλικά:
1/3 από το πακέτο μακαρόνια
300 γρ. φέτα
Μπεσαμέλ Υλικά:
1 λίτρο γάλα
10 κουτ. σούπ. αλεύρι
1 φλυτζ. καφέ λάδι
1 φλυτζ τζαγ. κασέρι
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
φρυγανιά`
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με αλάτι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Μόλις δούμε ότι μαλάκωσαν, τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό. Σε ένα πυρέξ τρίβουμε το τυρί και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε και το νερό γιατί θέλουμε λίγη υγρασία για να μην γίνει πολύ σφιχτό. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Γυρίζουμε το αλεύρι στο λάδι - το τσιγαρίζουμε δηλαδή - για να φύγει η μυρωδιά από το αλεύρι, δίνει καλύτερη γεύση. Σιγά-σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα ωμό, ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει και μόλις αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθεί το αβγό. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει 2-3 βράσεις, πάντα ανακατεύοντας. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το κασέρι, ανακατεύουμε και την ρίχνουμε επάνω στα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με λίγο φρυγανιά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1/2 της ώρας. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε . ΟΥΦ!!! Αυτά για σήμερα, κουράστηκα να γράφω!!! Έχω να κάνω και τραχανά, με προζύμι και λαχανικά. Εν αναμονή του γλυκού, και του τραχανά. Καλή ξεκούραση, από το διάβασμα!!!!
Υλικά:
1/3 από το πακέτο μακαρόνια
300 γρ. φέτα
Μπεσαμέλ Υλικά:
1 λίτρο γάλα
10 κουτ. σούπ. αλεύρι
1 φλυτζ. καφέ λάδι
1 φλυτζ τζαγ. κασέρι
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
φρυγανιά`
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με αλάτι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Μόλις δούμε ότι μαλάκωσαν, τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό. Σε ένα πυρέξ τρίβουμε το τυρί και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε και το νερό γιατί θέλουμε λίγη υγρασία για να μην γίνει πολύ σφιχτό. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Γυρίζουμε το αλεύρι στο λάδι - το τσιγαρίζουμε δηλαδή - για να φύγει η μυρωδιά από το αλεύρι, δίνει καλύτερη γεύση. Σιγά-σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα ωμό, ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει και μόλις αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθεί το αβγό. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει 2-3 βράσεις, πάντα ανακατεύοντας. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το κασέρι, ανακατεύουμε και την ρίχνουμε επάνω στα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με λίγο φρυγανιά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1/2 της ώρας. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε . ΟΥΦ!!! Αυτά για σήμερα, κουράστηκα να γράφω!!! Έχω να κάνω και τραχανά, με προζύμι και λαχανικά. Εν αναμονή του γλυκού, και του τραχανά. Καλή ξεκούραση, από το διάβασμα!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου