Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Μουστοκούλουρα με Νουτέλα και πετιμέζι

Η μαγειρική είναι χημεία και ένα συνεχές πείραμα. Όπως πειραματιζόμαστε στη ζωή μπορούμε να πειραματιστούμε και στην κουζίνα. Πόσες από εμάς δεν είχαν μία ιδέα για ένα φαγητό ή γλυκό και όταν το εκτέλεσαν είπαν "Ω! ναι τέλειο" ή "Αααα! έκανα χαζομάρα" Έτσι λοιπόν και εγώ σήμερα σκέφτηκα να φτιάξω τα μουστοκούλουρα με νουτέλα. Το αποτέλεσμα θείκό για αυτούς βέβαια που αγαπούν τη σοκολάτα.

Υλικά:
1/2 φλυτζ. τσαγ. χυμό πορτοκάλι
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
3/4  φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
3/4  φλυτζ. τσαγ. πετιμέζι
1/2 κουτ. γλυκ. σόδα
2 κουτ. γλυκ. κοφτά μπέκιν
1&1/2 κουτ. γλυκ. κανέλα
2 κουτ. σούπ. κονιάκ
1 φλυτζ. τσαγ. σταφίδες μαύρες
1/2 κιλο. αλεύρι
νουτέλα για το γέμισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι το πετιμέζι το κονιάκ την κανέλα, το πορτοκάλι με την σόδα. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με το σύρμα για τα αβγά και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το αλεύρι. Έχουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Εάν κολλάνε τα χέρια σας όταν πλάθεται τα κουλουράκια, τα πλένετε τα σκουπίζετε και συνεχίζετε. Όσα θέλετε να γεμίσετε με νουτέλα, παίρνετε ζύμη ίσα με ένα μικρό καρύδι το πατάτε με τα χέρια σας βάζετε στο κέντρο με ένα κουταλάκι νουτέλα και το σκεπάζετε με ένα άλλο μπαλάκι το οποίο έχετε πατήσει. Στη λαμαρίνα του φούρνου βάζετε αντικολλητικό χαρτί και βάζετε τα κουλουράκια. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για ένα τέταρτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου