Μηλόπιτα σε δεκαπέντε λεπτά

Μία εύκολη λύση για μια γευστική και ελαφριά μηλόπιτα. Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο!

Υλικά για το παντεσπάνι:
3 αβγά
1/2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
1 βανίλια
2 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι φαρίναπ

Υλικά για τη γέμιση:
4 μεγάλα μήλα
4 κουτ. σούπ. γεμάτ. βούτυρο
1 φλυτζ. τσαγ. καστανή ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
2-3 κουτ. σούπ. λικέρ
1 κουτ. γλυκ. κανέλα
χυμό από ένα ρόδι

Σος μήλου προαιρετικά:
3 μήλα
3/4 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
1 φλυτζ. του καφέ νερό

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέκιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα μας. Το στρώνουμε να πιάσει όλοι τη λαμαρίνα. ψήνουμε στους 200 για δέκα λεπτά. Συγχρόνως ετοιμάζουμε τη γέμιση. Πλένουμε καλά τα μήλα μας, δεν τα καθαρίζουμε από τη φλούδα, μόνο εσωτερικά. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, προσθέτουμε τα μήλα και τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μόλις λιώσει σβήνουμε με το λικέρ. Αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το λεμόνι και την κανέλα και τον χυμό ρόδι. Νερό δεν χρησιμοποιούμε. Σε δύο λεπτά θα έχει δέσει. Δεν θέλουμε το μείγμα των μήλων να είναι πολύ πηκτό γιατί χρειαζόμαστε το σιρόπι για το παντεσπάνι. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο ρίχνουμε τα μήλα και τα στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγουμε ρολό και το αφήνουμε πέντε λεπτά να σφίξει. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.  Κόβουμε σε κομμάτια και εάν θέλουμε ρίχνουμε σε κάθε κομμάτι σος μήλου.

Σος μήλου:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Παίρνουμε ένα τηγάνι βάζουμε τα μήλα τη ζάχαρη και ένα φλυτζ. νερό τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να αλλάξουν χρώμα. Τα αποσύρουμε και τα πολτοποιούμαι. Είναι ένα είδος ρευστή μαρμελάδας, την οποία μπορούμε να την έχουμε έτοιμη στο ψυγείο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις