Πουρές με κοκκινιστό μοσχαρίσιο συκωτάκι σε φορμάκια

Ότι θυμάμαι χαίρομαι! Έτσι δε λέει μια παροιμία. Μου περίσσεψε λοιπόν από εχθές συκωτάκια και πουρές, δεν ήθελα να σερβίρο το χτεσινό πιάτο και έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω την εναλλακτική.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το μαγειρέψουμε και να το σερβίρουμε κατ΄αυτόν τον τρόπο  εξ αρχής. Θα σας δώσω τα υλικά για ένα φορμάκι και εσείς αποφασίζετε. Μπορείτε βέβαια να το φτιάξετε και σε πυρέξ. είναι ωραίο και σαν ορεκτικό.

Υλικά: (για μία μερίδα)
Για την μπεσαμέλ:
1 γεμάτο κουτ. γλύκ. βούτυρο
1/2 κουτ. σούπ. αλεύρι
3/4 φλυτζ. καφέ γάλα
κασέρι
αλάτι
2 κουτ. σούπ. πουρέ

Για το συκώτι:
2 κομματάκια συκώτι ελαφρά τηγανισμένο
2 κουτ. σούπ. ντομάτα
1-2 κουτ. σούπ. λάδι
αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, καβουρντίζουμε και ρίχνουμε το γάλα κρύο. ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιάσει. Θέλουμε μία μπεσαμέλ σφιχτή γιατί θα την ψήσουμε με τον πουρέ. Προσθέτουμε το κασέρι και τον πουρέ και ανακατεύουμε να ενωθούν. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το λάδι, την ντομάτα και βράζουμε για δύο λεπτά. Προσθέτουμε και το συκώτι ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε πέντε λεπτά να βράσουν και να δέσουν. Στήνουμε το φαγητό μας. Παίρνουμε φορμάκια μιας χρήσεως τα βουτυρώνουμε, βάζουμε δύο κουταλιές πουρέ το συκώτι και πάλι πουρέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε πέντε δέκα  λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε. Τον πουρέ να τον μαγειρεύουμε στη κατσαρόλα, όχι στο μούλτι γιατί γίνεται πολύ μαστιχοτός και χάνι τη γεύση του και την υφή του.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις