Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Μπράουνις

Ένα γλυκάκι για σήμερα κόλαση!!! Ξενόφερτο κεκάκι σκέτη κόλαση. Να το κόβεις ζεστό και να χύνεται η σοκολάτα. Μπράουνις λοιπόν ή για να μην ξεχνάμε και την Ελληνική εκδοχή σοκολατόπιτα ταψιού. Βέβαια και αυτό είναι κλεμμένο από ξένη κουζίνα, γιατί εμείς μέχρι το πρόσφατο παρελθόν γνωρίζαμε τα αφράτα κεκάκια της μαμάς με άρωμα βανίλιας και κακάου. Τώρα που μίλησα για κεκάκια νοσταλγώ τα σιροπιαστά κέικ με γλασαρισμένα φρούτα του Νίκου από τη Θεσσαλονίκη. Όσοι είσαστε από την πόλη μας νομίζω θα έχετε φάει κάποια στιγμή της ζωής σας από τα σιροπιαστά κέικ με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας. Αναμνήσεις από άλλες ξένοιαστες εποχές που όσα χρόνια και αν περάσουν μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας αλλά και στον ουρανίσκο μας, Σας γλύκανα πρωί-πρωί.......

Υλικά:
150 γραμ. κουβερτούρα
150 γραμ. φρέσκο βούτυρο
4 αβγά
400 γραμ. ζάχαρη
180 γραμ αλεύρι φαριν απ
80 γραμ. ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα το αλεύρι  απαλά, για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για δεκαπέντε λεπτά, σε ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Εάν το θέλετε ποιο στερεό ψήνετε είκοσι λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου