Κουρού τυροπιτάκια
Υλικά:
700 γρ, αλεύρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο βούτυρο (φλώρα ή χωριό)
σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσ. λάδι
1 φακελάκι μπέικιν
1 12/ κοτ. γλ. αλάτι
Για τη γέμιση
Υλικά:
1/2 κιλού φέτα ή μυζήθρα εάν θέλετε
2 αυγά
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ το βούτυρο, το γιαούρτι και το λάδι. Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά, σιγά το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνοντας ταυτόχρονα, έως ότου πάρει όλο το αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη επάνω στον πάγκο και τη ζυμώνουμε λίγο ακόμη, όταν δεν κολλά στον πάγκο είναι έτοιμη.
Πολύ όμορφα γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για το σχολειό σου. Και η δικές σου συνταγές μου άρεσαν.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ για το σχολειό σου. Και η δικές σου συνταγές μου άρεσαν.
Διαγραφή