Tηγανίτες...
Ένα πολύ εύκολο, πρωινό ή και απογευματινό, τα παιδιά θα το λατρέψουν.
*Τη συνταγή για τη ζύμη θα την βρείτε εδώ http://zaaxarikaialati.blogspot.gr/2014/05/300.html
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και το ανοίγουμε με τα χέρια μας, σε πιτάκια. Χρησιμοποιούμε λίγο αλεύρι, για να μη κολλά η ζύμη στον πάγκο. Εάν θέλετε, μπορείτε, να γεμίσετε τα πιτάκια με μαρμελάδα ή νουτέλα ή να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη. Επίσης μπορείτε να τα κάνετε αλμυρά. Μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και ρίγανη. Όπως και να τα φτιάξετε είναι νόστιμα.
Υλικά
λάδι για το τηγάνι
αλάτι, ρίγανη
νουτέλα, μαρμελάδα ζάχαρη
Εκτέλεση
Εάν τα γεμίσετε, όπως θα έχετε ανοίξει τα πιτάκια, θα βάλετε στην άκρη της ζύμης τη γέμιση και θα το τυλίξετε. Θα το βρέξετε με λίγο νερό για να κολλήσει. Έπειτα θα το κάνετε στρόγγυλο σαν κουλούρι. Εάν τα αφήσετε σκέτα η διαδικασία είναι πανεύκολη. Απλά τηγανίζετε τα πιτάκια ως έχουν. Σε ένα τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει, βάζετε τα πιτάκια στο τηγάνι και μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρνάτε και από την άλλη τα βγάζετε. Σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Μετά ακολουθείτε όποιο τρόπο θέλετε, αλμυρά ή γλυκά.
*Τη συνταγή για τη ζύμη θα την βρείτε εδώ http://zaaxarikaialati.blogspot.gr/2014/05/300.html
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και το ανοίγουμε με τα χέρια μας, σε πιτάκια. Χρησιμοποιούμε λίγο αλεύρι, για να μη κολλά η ζύμη στον πάγκο. Εάν θέλετε, μπορείτε, να γεμίσετε τα πιτάκια με μαρμελάδα ή νουτέλα ή να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη. Επίσης μπορείτε να τα κάνετε αλμυρά. Μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και ρίγανη. Όπως και να τα φτιάξετε είναι νόστιμα.
Υλικά
λάδι για το τηγάνι
αλάτι, ρίγανη
νουτέλα, μαρμελάδα ζάχαρη
Εκτέλεση
Εάν τα γεμίσετε, όπως θα έχετε ανοίξει τα πιτάκια, θα βάλετε στην άκρη της ζύμης τη γέμιση και θα το τυλίξετε. Θα το βρέξετε με λίγο νερό για να κολλήσει. Έπειτα θα το κάνετε στρόγγυλο σαν κουλούρι. Εάν τα αφήσετε σκέτα η διαδικασία είναι πανεύκολη. Απλά τηγανίζετε τα πιτάκια ως έχουν. Σε ένα τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει, βάζετε τα πιτάκια στο τηγάνι και μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρνάτε και από την άλλη τα βγάζετε. Σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Μετά ακολουθείτε όποιο τρόπο θέλετε, αλμυρά ή γλυκά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου