Μιλφέι
Υλικά:
1 δόση σφολιάτας
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (σας την έχω δώσει στη συνταγή για τα σου)
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, που την έχουμε χωρίσει σε δύο κομμάτια, σε δύο φύλλα πάχους 0,50 χιλ. Βάζουμε το φύλλο επάνω σε χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί, το βουτυρώνουμε ελαφρώς και το κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψήνουμε και το άλλο φύλλο. Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις κρυώσει η σφολιάτα, συναρμολογούμε το γλυκό μας. Φροντίζουμε όλα τα κομμάτια να έχουν ίδιο μήκος, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο επάνω σε μία πιατέλα, βάζουμε κρέμα, βάζουμε το επόμενο φύλλο πάλι κρέμα, κλείνουμε με το τελευταίο φύλλο, βάζουμε λίγη κρέμα, τρίβουμε το τελευταίο φύλλο και το πασπαλίζουμε επάνω στο μιλφέι. Στο τέλος ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο που έχουμε ψήσει.
1 δόση σφολιάτας
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (σας την έχω δώσει στη συνταγή για τα σου)
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, που την έχουμε χωρίσει σε δύο κομμάτια, σε δύο φύλλα πάχους 0,50 χιλ. Βάζουμε το φύλλο επάνω σε χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί, το βουτυρώνουμε ελαφρώς και το κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψήνουμε και το άλλο φύλλο. Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις κρυώσει η σφολιάτα, συναρμολογούμε το γλυκό μας. Φροντίζουμε όλα τα κομμάτια να έχουν ίδιο μήκος, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο επάνω σε μία πιατέλα, βάζουμε κρέμα, βάζουμε το επόμενο φύλλο πάλι κρέμα, κλείνουμε με το τελευταίο φύλλο, βάζουμε λίγη κρέμα, τρίβουμε το τελευταίο φύλλο και το πασπαλίζουμε επάνω στο μιλφέι. Στο τέλος ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο που έχουμε ψήσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου