Κρέπες με σπανάκι και κατίκι (8 κρέπες )
Υλικά:
1 δόση βασική συνταγή για κρέπες
(σας έχω δόση την συνταγή στις γλυκές κρέπες σε παλαιότερη ανάρτηση)
300 γρ, σπανάκι καθαρισμένο και σοταρισμένο
200 γρ, κατίκι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ. τσ. τριμμένο κασέρι
λάδι 1 φλ. του καφέ
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο μαλακό
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τις κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν, προσθέτουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν δεν έχει καθόλου υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το κατίκι και γεμίζουμε τις κρέπες. Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ ελαφρώς λαδωμένο και με το βούτυρο τις αλείφουμε από πάνω για να κολλήσει το κασέρι. Τις πασπαλίζουμε και με το κασέρι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 15 λεπτά να λιώσει το κασέρι . Σερβίρονται ζεστές.
1 δόση βασική συνταγή για κρέπες
(σας έχω δόση την συνταγή στις γλυκές κρέπες σε παλαιότερη ανάρτηση)
300 γρ, σπανάκι καθαρισμένο και σοταρισμένο
200 γρ, κατίκι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ. τσ. τριμμένο κασέρι
λάδι 1 φλ. του καφέ
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο μαλακό
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τις κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν, προσθέτουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν δεν έχει καθόλου υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το κατίκι και γεμίζουμε τις κρέπες. Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ ελαφρώς λαδωμένο και με το βούτυρο τις αλείφουμε από πάνω για να κολλήσει το κασέρι. Τις πασπαλίζουμε και με το κασέρι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 15 λεπτά να λιώσει το κασέρι . Σερβίρονται ζεστές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου