Καλαμαράκια με πιπεριές πράσινες, κόκκινες και ρύζι
Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
2 πιπεριές κόκκινες φλωρίνης
2 κρεμμύδια
λάδι 1/2 φλυτζάνας
1 φλ. καφέ άσπρο κρασί
1 κουτ. γλυκ. μέλι
τζίντζερ, κουρκουμά
αλάτι, πιπὲρι
2 φλυτζ. τζαγ. ρὺζι σπυρωτό
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες - φροντίζουμε να βγάλουμε την λεπτή φλούδα, να είναι άσπρο. Σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Πριν κάψει το λάδι, τα γυρίζουμε να μαλακώσουν και τα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε και τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά που θα βγάλουν και με το κρασί - δεν προσθέτουμε νερό. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα υλικά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το μέλι, τα γυρίζουμε να ενσωματωθούν και μόλις χυλώσουν προσθέτουμε και το ρύζι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
1 κιλό καλαμαράκια
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
2 πιπεριές κόκκινες φλωρίνης
2 κρεμμύδια
λάδι 1/2 φλυτζάνας
1 φλ. καφέ άσπρο κρασί
1 κουτ. γλυκ. μέλι
τζίντζερ, κουρκουμά
αλάτι, πιπὲρι
2 φλυτζ. τζαγ. ρὺζι σπυρωτό
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες - φροντίζουμε να βγάλουμε την λεπτή φλούδα, να είναι άσπρο. Σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Πριν κάψει το λάδι, τα γυρίζουμε να μαλακώσουν και τα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε και τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά που θα βγάλουν και με το κρασί - δεν προσθέτουμε νερό. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα υλικά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το μέλι, τα γυρίζουμε να ενσωματωθούν και μόλις χυλώσουν προσθέτουμε και το ρύζι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου