Μπουρέκια στο τηγάνι με φέτα και μέλι

Καλημέρα, καλημέρα! Κυριακή σήμερα, μόλις έβαλα το αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και δεν ξέρω τι να κάνω για να περάσει η ώρα μου. Όπως θα καταλάβατε, δεν μπορώ να καθίσω στα αυγά μου. Ανοίγω το ψυγείο και βλέπω ότι έχω όλα τα υλικά για να φτιάξω αυτό που θέλω. Να με λοιπόν να ζυμώνω. Όπως θα έχετε καταλάβει το ζυμάρι είναι η αδυναμία μου.

Υλικά:
20 γρ. νωπή ματιά
1 &1/2 φλυτζ. αλεύρι περίπου
3/4 φλυτζ. νερό περίπου
1 κουτ. σούπ. λάδι
1 κουτ. του γλυκ. βούτυρο
2 κουτ. σούπ. γάλα
1κουτ κοφτή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκ. κοφτό αλάτι
1/2 φλυτζ. λάδι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο από το αλεύρι και λίγο νερό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει το μείγμα. Μόλις διπλασιαστεί, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το λάδι, το βούτυρο, το γάλα και λίγο νερό και  αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα - εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό. Φτιάχνουμε μία ζύμη λίγο σφιχτή, γιατί θα φουσκώσει από τη μαγιά και θα μαλακώσει. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί. Βάζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε δύο φύλλα, μεγαλούτσικα.
Όπως ανοίγουμε το φύλλο, στο μισό βάζουμε λίγο λάδι, διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και βάζουμε πάλι λάδι στο μισό κομμάτι του φύλλου, διπλώνουμε πάλι και το αφήνουμε στην άκρη. Το ίδιο κάνουμε και με το επόμενο φύλλο.Τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν. Ανοίγουμε δύο φύλλα όσο πιο λεπτά  μπορούμε, βάζουμε λίγο λάδι σε όλο το φύλλο τρίβουμε το μισό τυρί σε όλο το μήκος του φύλλου και το τυλίγουμε ρολό. Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, τυλίγοντας τις άκρες για να μη βγει το τυρί. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και αφού ζεσταθεί καλά, βάζουμε μέσα τα μπουρέκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε από όλες τις μεριές. Σε ένα πιάτο βάζουμε χαρτί κουζίνας και όταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε επάνω στο χαρτί να απορροφήσει το περιττό λάδι. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω μέλι. Η φέτα με το μέλι δένει πολύ ωραία. Σερβίρονται ζεστά και κυρίως για πρωίνό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις