Εκμέκ
Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην κάνω και το αγαπημένο μου γλυκό εκμέκ κανταίφι.
Υλικά:
500 γρ. φύλλο κανταίφι
200 γρ. βούτυρο
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης καβουρντισμένα
Εκτέλεση:
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το κανταίφι.
Ανοίγουμε πολύ καλά το φύλλο και το στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Λιώνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε όλο το φύλλο. Φροντίζουμε το βούτυρο να πάει σε όλο το φύλλο. Το ανακατεύουμε καλά και φροντίζουμε να είναι αφράτο να μην καθίσει.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε. Μόλις κρυώσει χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, με το γάλα( σύμφωνα με τη δοσολογία που έχει στο φάκελο) και την στρώνουμε επάνω στο κανταίφι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με το κορνέ βάζουμε ροζέτες σε όλο το γλυκό. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με καβουρντισμένο αμύγδαλο ή φιστίκι.
Σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 φέτες λεμόνι
1 κουτ. γλυκ. χυμό λεμόνι
1 κανέλα
Βράζουμε 18 λεπτά και σιροπιάζουμε.
Υλικά:
500 γρ. φύλλο κανταίφι
200 γρ. βούτυρο
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης καβουρντισμένα
Εκτέλεση:
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το κανταίφι.
Ανοίγουμε πολύ καλά το φύλλο και το στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Λιώνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε όλο το φύλλο. Φροντίζουμε το βούτυρο να πάει σε όλο το φύλλο. Το ανακατεύουμε καλά και φροντίζουμε να είναι αφράτο να μην καθίσει.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε. Μόλις κρυώσει χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, με το γάλα( σύμφωνα με τη δοσολογία που έχει στο φάκελο) και την στρώνουμε επάνω στο κανταίφι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με το κορνέ βάζουμε ροζέτες σε όλο το γλυκό. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με καβουρντισμένο αμύγδαλο ή φιστίκι.
Σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 φέτες λεμόνι
1 κουτ. γλυκ. χυμό λεμόνι
1 κανέλα
Βράζουμε 18 λεπτά και σιροπιάζουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου