Πρασοπιτάκια
Πριν λίγες ημέρες σας είχα ανεβάσει τα τυρομπαστουνάκια, είναι και αυτά μία καλή πρόταση για ένα μπουφέ. Σήμερα με τον ίδιο τρόπο τα έφτιαξα με πράσο και τυρί, το πράσο μπορεί άνετα να φαγωθεί και κρύο, μάλιστα είναι καλύτερο κρύο από ότι ζεστό .
Υλικά για ένα μεγάλο φύλλο:
2 πράσα
200 γρ. φέτα
1 αβγό
4 κουτ. σούπ. λάδι
2 κουτ. σούπ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ζεματάμε. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά λάδι προσθέτουμε και το πράσο και το γυρίζουμε να φύγουν τα υγρά του, το αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το φύλλο ρίχνουμε με ένα κουτάλι διάσπαρτο το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε το πράσο και το τυρί σε όλο το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό, χαλαρό. Βουτυρώνουμε το ρολό και το αλείφουμε με το αυγό, το χαράζουμε σε διαγώνια κομμάτια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Υλικά για ένα μεγάλο φύλλο:
2 πράσα
200 γρ. φέτα
1 αβγό
4 κουτ. σούπ. λάδι
2 κουτ. σούπ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ζεματάμε. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά λάδι προσθέτουμε και το πράσο και το γυρίζουμε να φύγουν τα υγρά του, το αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το φύλλο ρίχνουμε με ένα κουτάλι διάσπαρτο το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε το πράσο και το τυρί σε όλο το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό, χαλαρό. Βουτυρώνουμε το ρολό και το αλείφουμε με το αυγό, το χαράζουμε σε διαγώνια κομμάτια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου