Κορμός Χριστουγιεννιάτικος
Τώρα βέβαια η ονομασία δεν έχει καμία σχέση μπορείτε να τον φτιάξετε όποτε θέλετε. Είναι ένα πανεύκολο γλυκό. Δεν είναι ο κορμός με τα μπισκότα που όλοι φτιάχνουμε και έχουμε τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Ο κορμός αυτός είναι με παντεσπάνι και κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Υλικά για το παντεσπάνι:
3 αβγά
1 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 λυτζ. αλεύρι
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
Υλικά για την κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
σοκολάτας
γάλα την ποσότητα που γράφει στη συσκευασία
3/4 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
Επικάλυψη:
200 κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο
κερασάκια
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν, τα αφήνουμε να πάρουν μία στροφή και βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ. με μία σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα να ενωθούν τα αβγά με το αλεύρι. Σε ένα ρηχό ταψί φούρνου τοποθετούμε μία λαδόκολλα την λαδώνουμε ελαφρά και απλώνουμε το μείγμα σε όλο της το μήκος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το τοποθετούμε επάνω σε μία πετσέτα και το τυλίγουμε ρολό, το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει μη κουβερτούρα και έπειτα ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα. Την αφήνουμε να κρυώσει και να πήξη ελαφρά. Ανοίγουμε το παντεσπάνι το τοποθετούμε επάνω σε μία λαδόκολλα και βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε όλο το μήκος από το παντεσπάνι. Κρατάμε από το μείγμα μία κουταλιά της σούπας γιατί θα μας χρειαστεί για το γαρνίρισμα.Τυλίγουμε πάλι το παντεσπάνι με την κρέμα σε ρολό. Εν τω μεταξύ έχει κρυώσει και η σοκολάτα και τη ρίχνουμε επάνω στο ρολό λίγη λίγη. Ώστε να σχηματίζεται μία κρέμα παχύρρευστη. Φροντίζουμε να τυλίξουμε όλο το ρολό με τη σοκολάτα. Με ένα πιρούνι κάνουμε αυλακιές να μοιάζει με ξύλο και σε ορισμένα τμήματα βάζουμε και λίγη από την κρέμα που είναι ποιο ανοιχτόχρωμη για να αποδώσουμε καλύτερα την όψη του ξύλου. στολίζουμε με κερασάκια και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Υλικά για το παντεσπάνι:
3 αβγά
1 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 λυτζ. αλεύρι
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
Υλικά για την κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
σοκολάτας
γάλα την ποσότητα που γράφει στη συσκευασία
3/4 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
Επικάλυψη:
200 κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο
κερασάκια
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν, τα αφήνουμε να πάρουν μία στροφή και βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ. με μία σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα να ενωθούν τα αβγά με το αλεύρι. Σε ένα ρηχό ταψί φούρνου τοποθετούμε μία λαδόκολλα την λαδώνουμε ελαφρά και απλώνουμε το μείγμα σε όλο της το μήκος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το τοποθετούμε επάνω σε μία πετσέτα και το τυλίγουμε ρολό, το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει μη κουβερτούρα και έπειτα ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα. Την αφήνουμε να κρυώσει και να πήξη ελαφρά. Ανοίγουμε το παντεσπάνι το τοποθετούμε επάνω σε μία λαδόκολλα και βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε όλο το μήκος από το παντεσπάνι. Κρατάμε από το μείγμα μία κουταλιά της σούπας γιατί θα μας χρειαστεί για το γαρνίρισμα.Τυλίγουμε πάλι το παντεσπάνι με την κρέμα σε ρολό. Εν τω μεταξύ έχει κρυώσει και η σοκολάτα και τη ρίχνουμε επάνω στο ρολό λίγη λίγη. Ώστε να σχηματίζεται μία κρέμα παχύρρευστη. Φροντίζουμε να τυλίξουμε όλο το ρολό με τη σοκολάτα. Με ένα πιρούνι κάνουμε αυλακιές να μοιάζει με ξύλο και σε ορισμένα τμήματα βάζουμε και λίγη από την κρέμα που είναι ποιο ανοιχτόχρωμη για να αποδώσουμε καλύτερα την όψη του ξύλου. στολίζουμε με κερασάκια και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου